Ingredients
-
230 gram witte chocolade (druppels)
-
70 gram ongezouten boter
-
2 ei
-
200 gram suiker
-
2 tlp vanille extract
-
145 gram bloem
-
1/2 tlp bakpoeder
-
1/2 tlp zout
Directions
Met dit warme weer sta ik zelf niet echt te springen om in de keuken te staan en achter een warme oven te staan om te gaan bakken. Toen ik met mijn Witte Chocolade Boterkoek aan kwam bij een BBQ verklaarde mijn vrienden me al voor gek. Wie gaat er nou met dit weer de oven in huis aan zetten!
Ik dus! Waarom? Ik had witte chocolade in huis wat bijna over datum was, meteen een goede reden om te experimenteren. Na wat online inspiratie op gedaan te hebben voor wat te doen met de witte chocolade, kwam het idee om een koekje of brownie te gaan maken. Zelf bak ik niet zo heel vaak met witte chocolade, omdat het een hele specifieke romige en zoete smaak heeft. Ik ben dol op homemade boterkoek en besloot het te combineren met witte chocolade om zo een heerlijke Witte Chocolade Boterkoek te maken.
Steps
1
Done
|
Voor verwarm de oven op 175 C |
2
Done
|
Smelt de boter en de helft van de witte chocolade Au bain-marie. Je kunt er ook nog voor kiezen om de boter en chocolade te laten smelten in een kom in de magnetron. |
3
Done
|
In een medium kom meng de suiker, eieren en vanille extract samen. |
4
Done
|
Combineer in een aparte kom de bloem, bak poeder en zout. Als goed gecombineerd is tot een beslag, voeg de laatste chocolade toe en roer dit er goed door. De chocolade hoeft niet geheel te smelten in het beslag, dit zal in de oven gebeuren. |
5
Done
|
Giet het beslag in de bakblik en zet deze in de oven. Bak de boterkoek voor 20 minuten tot de bovenkant licht bruin is. Haal de boterkoek uit de oven en laat dit in de schaal voor 20 minute afkoelen. Maar... |
6
Done
|
Zodra de Witte Chocolade Boterkoek is afgekoeld, smelt wat van de witte chocolade au bain-marie of in de magnetron. Met een eetlepel druppel de gesmolten chocoladen over e boterkoek. Zet de boterkoek minimaal 1 uurtje in de koelkast zodat de chocolade hard kan worden. |