Ingredients
-
500 ml groentenbouillon
-
4 stengels bleekselderij
-
2 etlp olijfolie
-
4 etlp rode curry pasta
-
3 cm gember
-
100 gram quinoa
-
120 ml kokosmelk
-
60 gram doperwten
-
1 Spaanse peper
-
60 gram wortel
-
zout en peper
Directions
Ik ben helemaal op gegaan in de hype van de quinoa. Ik vind het lekker en leuk om nieuwe recepten uit te proberen met quinoa. In het boek ‘The Culy Way of Life‘ van Monique van Loon van Culy.nl staat een recept met quinoa en wel een soep recept: Quinoa Kokossoep recept.
Het recept van Monique is voor een persoon maar met wat aanpassingen en extra toevoegingen kun je het heel goed meerdere porties van maken. Wij zijn thuis met ze tweeën dus maakte ik het voor 2-3 porties.
Aan het recept kun je zelf bepalen wat voor groentes en kruiden je nog toevoegt en het zo geheel eigen te maken. Wat ik ook heb gedaan met wat extra spice.
Steps
1
Done
|
Verwarm de olijfolie in een soeppan. Schil de gember en rasp hem. Voeg de gember rasp en curry pasta toe aan de olie en laat dit al roerend 1 minuut in de pan. Snij de bleekselderij in halve ringen ongeveer 1 cm dik. Voeg de 250 ml van de bouillon en de bleekselderij toe en breng dit aan de kook. |
2
Done
|
Spoel de quinoa af en laat het goed uitlekken. Voeg het vervolgens toe aan de pan. Schenk ook de kokosmelk erbij en roer alles goed door elkaar. Laat de soep rustig door pruttelen. |
3
Done
|
Snij de peper in ringen en de wortels in plakjes. Zet het vuur onder de pan lager en voeg de peper, wortels en doperwten toe. Laat de soep 25 minuten met de deksel op de pan staan. Roer wel geregeld nog even in de pan. (Bepaal zelf of de soep dik genoeg is, indien nodig kun je wat bouillon nog toevoegen.) De soep is klaar als de quinoa en groenten gaar zijn. |