Ingredients
-
300 gram penne
-
20 gram boter
-
2 etlp olijfolie
-
350 gram kipfilet
-
50 gram bloem
-
150 gram champignons
-
1 rode ui
-
1 teen knoflook
-
200 ml witte wijn
-
80 ml kookroom
-
1 tlp djion mosterd
-
50 gram parmezaanse kaas
-
zout en peper
Directions
Mensen die mij persoonlijk kennen zullen misschien enig sinds verbaast zijn dat ik een gerecht met champignons post. Ik vond champignons en paddenstoelen namelijk nooit echt lekker. Dat is tot afgelopen zomer. De geur daarin tegen is wat mij misschien wel altijd toch heeft toe gezet om gerechten met paddenstoelen te blijven proeven. Zo ben ik dol op de geur van champignon soep. De structuur en smaak is wat ik nooit zo lekker vond, maar je smaak veranderd eens in de zoveel jaar en daarom blijf ik gerechten die ik niet lekker vind proeven (behalve witlof dat vind ik absoluut niet lekker). Langzamer hand ben ik dus paddenstoelen en dus ook championen lekker gaan vinden. Snij ze echter wel wat grof en niet in plakjes, die structuur vind ik nog steeds niet lekker.
Ik had nog wat kip over van de avond ervoor en besloot dat ik een heerlijke romige kip pasta wou maken en het dan uit te proberen met champignons. Ik had dus duidelijk nog niet met champignons voorheen gekookt en daarom heb ik voor combineren de smaken voor de saus even wat research gedaan. Hierbij kwam vaak mosterd sauzen in combinatie met champignons voor. Perfect voor de romige saus van mijn Romige Champignon Kip Pasta.
Steps
1
Done
|
Zet een pan met water voor de pasta op het fornuis en breng het water aan de kook. |
2
Done
|
Snij de kipfilet in kleine stukjes. Maak de champignons schoon en snij ze in kwartjes. Snipper de ui. |
3
Done
|
Zet een groet koekenpan op het fornuis en warm hierin de boter en olijfolie. In een kleine kom meng de bloem en de kip. Zorg ervoor dat deze compleet is bedekt. Bak de kip in de koekenpan en bak ze tot ze goud bruin zijn en gaar. Haal de kip uit de koekenpan en leg ze op een bord bedekt met keukenpapier. |
4
Done
|
In de zelfde koekenpan bak de champignons, ui en geperste knoflook in een klontje boter tot de champignons zacht zijn. Voeg de wijn toe aan de champignons en breng dit tot een simmer. Schraap de bodem wat los zodat de aangekoekte boter los komt. Als de saus wat dikker is geworden voeg de kip toe aan de pan en roer dit goed door elkaar. Bak het voor nog eens 5 minuten. Voeg 2/3 kookroom en mosterd toe en roer dit goed door de saus. Roer vervolgens beetje bij beetje de kaas door de saus heen. Server de penne met de romige champignon kip saus er boven op. |