Ingredients
-
750 ml groentebouillon
-
20 gram boter
-
1 ui
-
2 tenen knoflook
-
500 gram aardperen
-
zout en peper
Directions
Voornemen: Nieuwe ingrediënten uitproberen en meer met seizoensproducten werken! Dit maal ga ik te werk met de aardpeer. Toen ik op mijn werk vertelde aan wat collega’s dat ik een aardperen soep ging maken, zeiden de meeste ‘een wat soep?’ Juist de aardpeer is een vergeten groenten. In de 17de eeuw was de aardpeer onwijs populair, maar toen kwam de aardappel die besloot roet in het eten te gooien van de aardpeer. En zo werd deze groenten vergeten.
De aardpeer is een kleine knol met een zachte en fijne smaak. Hij heeft een notige smaak die erg lekker is in een simpel soepje met wat knoflook en ui. Zo een simpel recept vraagt om een simpele naam: aardperen soep.
Steps
1
Done
|
Zet een grote soeppan op het fornuis en smelt hierin de boter. Snipper onder tussen de ui en voeg deze samen met de geperste knoflook toe aan de pan. Bak deze voor 3 minuten tot de ui gaat glanzen en geuren. |
2
Done
|
Schil de aardperen en snij deze in plakken. Voeg ze toe aan de soeppan en bak ze voor 3 minuten mee. Schenk de groentebouillon in de soeppan en breng deze langzaam aan de kook. Zodra de bouillon kookt kun je het vuur iets lager zetten en laat je de soep nog 20 minuten zachtjes pruttelen. Vergeet niet af en toe in de pan te roeren. |
3
Done
|
Pureer de soep. Gebruik hiervoor een staafmixer in je pan, of schenk de soep over in een blender. Maak je gebruik van een blender, doe de soep dan in delen pureren. Breng de soep op smaak met wat zout en peper. |