0 0
Aardperen soep

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
750 ml groentebouillon
20 gram boter
1 ui
2 tenen knoflook
500 gram aardperen
zout en peper

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Aardperen soep

Een vergeten groenten dankzij de komst van de aardappel.

Ingredients

Directions

Share

BITK Recept Aardperen Soep

 

Voornemen: Nieuwe ingrediënten uitproberen en meer met seizoensproducten werken! Dit maal ga ik te werk met de aardpeer. Toen ik op mijn werk vertelde aan wat collega’s dat ik een aardperen soep ging maken, zeiden de meeste ‘een wat soep?’ Juist de aardpeer is een vergeten groenten. In de 17de eeuw was de aardpeer onwijs populair, maar toen kwam de aardappel die besloot roet in het eten te gooien van de aardpeer. En zo werd deze groenten vergeten.

De aardpeer is een kleine knol met een zachte en fijne smaak. Hij heeft een notige smaak die erg lekker is in een simpel soepje met wat knoflook en ui. Zo een simpel recept vraagt om een simpele naam: aardperen soep.

Steps

1
Done

Zet een grote soeppan op het fornuis en smelt hierin de boter.

Snipper onder tussen de ui en voeg deze samen met de geperste knoflook toe aan de pan. Bak deze voor 3 minuten tot de ui gaat glanzen en geuren.

2
Done

Schil de aardperen en snij deze in plakken. Voeg ze toe aan de soeppan en bak ze voor 3 minuten mee.

Schenk de groentebouillon in de soeppan en breng deze langzaam aan de kook. Zodra de bouillon kookt kun je het vuur iets lager zetten en laat je de soep nog 20 minuten zachtjes pruttelen. Vergeet niet af en toe in de pan te roeren.
De soep is klaar als de aardperen zacht en gaar zijn.

3
Done

Pureer de soep. Gebruik hiervoor een staafmixer in je pan, of schenk de soep over in een blender. Maak je gebruik van een blender, doe de soep dan in delen pureren.

Breng de soep op smaak met wat zout en peper.

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

previous
Mango Kip Salade met Cashewnoten Dressing
next
Basilicum Munt Pesto
previous
Mango Kip Salade met Cashewnoten Dressing
next
Basilicum Munt Pesto

Add Your Comment