Ingredients
-
1 kilo boederijkip
-
50 gram boter
-
Sugar & Spice Rub
-
2 etlp lichte basterdsuiker
-
1 etlp paprikapoeder
-
1 etlp zout
-
3-4 takjes koriander (blaadjes)
-
2 tlp knoflookpoeder
-
2 tlp uienpoeder
-
1 tlp cayennepeper (poeder)
-
1 tlp peper
Directions
Een zaterdag zonder plannen, betekend dat ik lekker uitgebreid kan gaan koken. Ik had echter gewoon zin in patat en kip. Ik had nog zoete aardappels liggen die op moesten dus wou zoete aardappelfrietjes maken met wat kippenpoten. Marcel had echter meer zin in een boerderij kippetje uit de oven. Ik liet het aan hem over en dat betekend dat hij de vrij loop neemt met wat wij in ons kruiden kastje hebben staan. Voila zo ontstaan bij ons gerechten al een Boederijkip met een Sugar & Spice Rub.
Het recept is vrij simpel. Maak de rub klaar, smeer de kip in met boter en de rub en zet de kip in de oven. Terwijl de kip in de oven staat maak je wat side dishes, zoals een salade of zoete aardappel frietjes en als de kip klaar is kun je direct genieten van een heerlijke maaltijd.
Steps
1
Done
|
Haal de kip een uur van tevoren uit de koelkast om op kamer temperatuur te komen. Zet een rooster met daar onder een druipbak klaar in de oven voor de kip. |
2
Done
|
Meng alle ingrediënten van de sugar & spice rub samen in een kom. Smeer de kip in zijn geheel in met boter. Smeer de rub over de geboterde kip. |
3
Done
|
Zet de kip in de oven voor 1 uur. |