0 1
Pineapple Upside Down Cake

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
8 ringen ananas (uit blik)
170 gram ongezouten boter (zacht)
200 gram lichte basterdsuiker
70 gram pecannoten
170 gram bloem
1 tlp bakpoeder
snufje zout
6 ei
1 1/2 tlp vanille extract
330 gram suiker

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Pineapple Upside Down Cake

BITK Favoriet!

Ingredients

Directions

Share

Pineapple Upside Down Cake Recept Buzz in the Kitchen

Voor de eerste Sunday Dinner na onze vakantie in Hawaii, wouden we natuurlijk wel iets in de Hawaiiaanse sfeer maken. Natuurlijk kan ik dan niet aankomen zetten met Chicken Tonight Hawaii, wat de te makkelijke uitweg is.

Al kwam het als grap wel bij ons op om te doen. Iets te simpel voor een sunday dinner.

Voor het Hawaiiaanse thema wist ik wel direct het perfecte dessert, namelijk een van mijn favoriete de Pineapple Upside Down Cake. Het is een cake die het altijd goed doet, er mooi uit ziet en onwijs maar dan ook onwijs lekker is. Je moet natuurlijk wel van ananas houden, maar de combinatie ananas, de gekarameliseerde suiker en pecannoten is gewoon goddelijk. De Pineapple Upside Down Cake is daarom ook een van de cakes waar ik nooit een stukje van over houdt om mee te nemen naar het werk bijvoorbeeld.

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 165 C
Neem een ronde cakeblik (Ø 24 cm) en vet deze in met boter.

2
Done

Bedek een bord met keuken papier en leg hier de ananasringen uit blik op. Draai de ananasringen na 5 minuten om en leg indien nodig nieuw keuken papier er onder. Dit is om het vocht uit de ananas te halen.

3
Done

In een grote kom (geschikt voor mixer) meng de helft van de boter (85 gr) met de witte suiker tot een luchtige kruimige substantie.

In een tweede kom meng de bloem, bakpoeder en zout samen.

In een derde kom kluts 4 eieren, 2x ei-geel en het vanille extract samen.

4
Done

Voeg de bloem en het ei-mengsel om en om toe aan de boter terwijl je het erdoor heen mixt. Tot het een goed cake beslag vormt.

5
Done

Smelt de andere helft van de boter in een sauspannetje.

Verkruimel de pecannoten.

6
Done

Neem de cakevorm en doe de volgende stappen:

- Giet de gesmolte boter op de bodem.
- Verdeel de lichte basterd suiker over de boter bodem.
- Leg de ananasringen op de suiker.
- Verdeel de gekruimelde pecannoten over de ananasringen.
- Giet het beslag als laatste laag op de pecannoten.

Zet de cake in de oven voor 45-55 minuten. Controleer of de cake klaar is door een saté prikker in het midden van de cake te prikken en als deze er schoon uitkomt is hij klaar.

7
Done

Haal de cake uit de oven en laat hem 30 minuten in de vorm afkoelen.

Ga met een scherp mes langs de randen van de cake, leg een bord op de cakevorm en draai de cake om op het bord. Laat de cake volledig afkoelen op het bord.

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

previous
Beef chimichurri
Flespompoensoep | Buzz in the Kitchen
next
Flespompoensoep
previous
Beef chimichurri
Flespompoensoep | Buzz in the Kitchen
next
Flespompoensoep

Add Your Comment