Ingredients
-
4 tenen knoflook
-
4 bosui
-
2 tlp oregano (gedroogd)
-
1/2 Spaanse peper
-
bosje koriander (vers)
-
3 etlp rode wijnazijn
-
250 gram entrecotes
-
olijfolie
-
zout en peper
-
aluminiumfolie
Directions
Sinds 2011, toen twee van onze vrienden samen gingen wonen, zijn we een traditie begonnen om elke zondag met elkaar een Sunday Dinner te hebben bij elkaar. Om de week is het bij ons en de andere week bij hun. We gebruiken de Sunday Dinners om recepten uit te proberen en iets uitgebreider te koken dan doordeweeks. Het is super gezellige traditie, waarbij we heerlijk kunnen eten. Afgelopen zondag was het onze beurt en ik besloot beef chimichurri te maken.
Chimichurri is een Zuid Amerikaanse saus/marinade wat bij vlees gebruikt wordt. Voor mijn beef chimichurri gebruikte ik entrecotes en serveerde ik de chimichurri saus apart. Verder serveerde ik er aardappels en een frisse salade bij. Het smaakte heerlijk perfect voor een sunday diner.
Steps
1
Done
|
VoorbereidingHaal de entrecotes minimaal één uur van te voren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. |
2
Done
|
Pel de knoflook. Maak de bosuien schoon. Halveer de Spaanse peper en haal de zaadlijst eruit. Doe de knoflook, bosuien, Spaanse peper, koriander en oregano in een blender. Pureer tot een saus. Schenk de azijn en een scheutje water erbij en pureer nogmaals. Breng op smaak met zout en peper. |
3
Done
|
Kruid de entrecotes met zout en peper. Verhit 1 etlp olie in een grill of koekenpan. Leg de entrecotes in de pan als de pan goed heet is. Grill de entrecotes ongeveer 6 minuten voor medium. |
4
Done
|
Haal de entrecotes uit de pan en wikkel ze in aluminiumfolie. Laat de entrecotes minimaal 5 minuten rusten. Snijd de entrecotes in repen. |
5
Done
|
Serveer de entrecotes op een schaal met een beetje chimichurri saus eroverheen en serveer de rest van de saus er naast. |