0 0
Beef chimichurri

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

4 tenen knoflook
4 bosui
2 tlp oregano (gedroogd)
1/2 Spaanse peper
bosje koriander (vers)
3 etlp rode wijnazijn
250 gram entrecotes
olijfolie
zout en peper
aluminiumfolie

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Beef chimichurri

Ingredients

Directions

Share

Sinds 2011, toen twee van onze vrienden samen gingen wonen, zijn we een traditie begonnen om elke zondag met elkaar een Sunday Dinner te hebben bij elkaar. Om de week is het bij ons en de andere week bij hun. We gebruiken de Sunday Dinners om recepten uit te proberen en iets uitgebreider te koken dan doordeweeks. Het is super gezellige traditie, waarbij we heerlijk kunnen eten. Afgelopen zondag was het onze beurt en ik besloot beef chimichurri te maken. 

Chimichurri is een Zuid Amerikaanse saus/marinade wat bij vlees gebruikt wordt. Voor mijn beef chimichurri gebruikte ik entrecotes en serveerde ik de chimichurri saus apart. Verder serveerde ik er aardappels en een frisse salade bij. Het smaakte heerlijk perfect voor een sunday diner. 

Steps

1
Done

Voorbereiding

Haal de entrecotes minimaal één uur van te voren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.

2
Done

Pel de knoflook. Maak de bosuien schoon. Halveer de Spaanse peper en haal de zaadlijst eruit.

Doe de knoflook, bosuien, Spaanse peper, koriander en oregano in een blender. Pureer tot een saus. Schenk de azijn en een scheutje water erbij en pureer nogmaals. Breng op smaak met zout en peper.

3
Done

Kruid de entrecotes met zout en peper.

Verhit 1 etlp olie in een grill of koekenpan. Leg de entrecotes in de pan als de pan goed heet is. Grill de entrecotes ongeveer 6 minuten voor medium.

4
Done

Haal de entrecotes uit de pan en wikkel ze in aluminiumfolie. Laat de entrecotes minimaal 5 minuten rusten.

Snijd de entrecotes in repen.

5
Done

Serveer de entrecotes op een schaal met een beetje chimichurri saus eroverheen en serveer de rest van de saus er naast.

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

previous
Citroen aardappelen
next
Pineapple Upside Down Cake
previous
Citroen aardappelen
next
Pineapple Upside Down Cake

Add Your Comment