Ingredients
-
8 ringen ananas (uit blik)
-
170 gram ongezouten boter (zacht)
-
200 gram lichte basterdsuiker
-
70 gram pecannoten
-
170 gram bloem
-
1 tlp bakpoeder
-
snufje zout
-
6 ei
-
1 1/2 tlp vanille extract
-
330 gram suiker
Directions
Voor de eerste Sunday Dinner na onze vakantie in Hawaii, wouden we natuurlijk wel iets in de Hawaiiaanse sfeer maken. Natuurlijk kan ik dan niet aankomen zetten met Chicken Tonight Hawaii, wat de te makkelijke uitweg is.
Al kwam het als grap wel bij ons op om te doen. Iets te simpel voor een sunday dinner.
Voor het Hawaiiaanse thema wist ik wel direct het perfecte dessert, namelijk een van mijn favoriete de Pineapple Upside Down Cake. Het is een cake die het altijd goed doet, er mooi uit ziet en onwijs maar dan ook onwijs lekker is. Je moet natuurlijk wel van ananas houden, maar de combinatie ananas, de gekarameliseerde suiker en pecannoten is gewoon goddelijk. De Pineapple Upside Down Cake is daarom ook een van de cakes waar ik nooit een stukje van over houdt om mee te nemen naar het werk bijvoorbeeld.
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 165 C |
2
Done
|
Bedek een bord met keuken papier en leg hier de ananasringen uit blik op. Draai de ananasringen na 5 minuten om en leg indien nodig nieuw keuken papier er onder. Dit is om het vocht uit de ananas te halen. |
3
Done
|
In een grote kom (geschikt voor mixer) meng de helft van de boter (85 gr) met de witte suiker tot een luchtige kruimige substantie. In een tweede kom meng de bloem, bakpoeder en zout samen. In een derde kom kluts 4 eieren, 2x ei-geel en het vanille extract samen. |
4
Done
|
Voeg de bloem en het ei-mengsel om en om toe aan de boter terwijl je het erdoor heen mixt. Tot het een goed cake beslag vormt. |
5
Done
|
Smelt de andere helft van de boter in een sauspannetje. Verkruimel de pecannoten. |
6
Done
|
Neem de cakevorm en doe de volgende stappen: - Giet de gesmolte boter op de bodem. Zet de cake in de oven voor 45-55 minuten. Controleer of de cake klaar is door een saté prikker in het midden van de cake te prikken en als deze er schoon uitkomt is hij klaar. |
7
Done
|
Haal de cake uit de oven en laat hem 30 minuten in de vorm afkoelen. Ga met een scherp mes langs de randen van de cake, leg een bord op de cakevorm en draai de cake om op het bord. Laat de cake volledig afkoelen op het bord. |