Ingredients
-
1 kg kruimige aardappel
-
1 ei
-
200 gram (+ extra) bloem
-
1/2 tlp zout
-
(optioneel) olijfolie
Directions
Homemade Gnocchi
Pasta maken is helemaal niet zo ingewikkeld ben ik inmiddels achter. Het kost wel wat meer tijd, maar het is zoveel lekkerder dan voorverpakte pasta uit de winkel. Een pasta waar ik echt dol op ben, maar wat ik nog altijd niet geprobeerd heb te maken was gnocchi. Ik ben dol op een goede gnocchi, ik zeg goede want ik heb ook wel iets gegeten wat de naam gnocchi droeg op de menukaart maar niks qua vorm of smaak op gnocchi leek! Je kunt allerlei soorten gnocchi maken met spinazie of van pompoen, maar voor mijn eerste keer homemade gnocchi besloot ik gewoon voor de klassieke gnocchi van aardappel, bloem en ei te gaan.
Het recept is voor 4 tot 6 personen, dus zelf heb ik het recept toen ik het maakte gehalveerd omdat we met ze tweeën waren. Mocht je dit ook willen doen, vraag je misschien af: hoe halveer ik een ei? kluts het ei los in een kommetje en schep met een lepel de helft bij de aardappelpuree en bloem.
Bij gnocchi hoort zoals bij elke pasta natuurlijk ook een lekkere saus. Wat dacht je van een romige tomatensaus zoals de afbeelding hieronder? Klik hier voor het recept.
Steps
1
Done
|
Kook de aardappels met schil in kokend gezout water voor 25-30 minuten (of langer als de verpakking het zegt) tot ze gaar zijn. Schil de aardappels na dat ze gekookt zijn en pureer de aardappels, zodat er geen harde stukjes meer in zitten. |
2
Done
|
Zodra de aardappels afgekoeld zijn kun je vast een grote pan met een ruime hoeveelheid water op zetten. Voeg zodra het water kookt een flinke scheut zout toe. Maak je werkblad/aanrecht schoon. Je hebt een groot deel nodig. Bestrooi een klein laagje bloem op het schone aanrecht. |
3
Done
|
Dump de afgekoelde aardappelpuree op het werkblad. Druk de puree wat bij elkaar en maak een kuilt in het midden voor de bloem, ei en een flinke snuf zout. (Je kunt ervoor kiezen van te voren al het ei wat los te kloppen in een kommetje.) Bebloem je handen goed en kneed de aardappelpuree, bloem en ei samen tot een gladde deegbol. |
4
Done
|
|
5
Done
|
Als het gezouten water kookt, leg de helft van de gnocchi met een schuimspaan in het water. De gnocchi is klaar als ze boven komen drijven. Haal ze dan met een schuimspaan eruit en in een vergiet waar ze kunnen uitlekken. Om te zorgen dat de gnocchi niet aan elkaar gaan plakken kun je wat goede kwaliteit olijfolie erover besprenkelen. Maak vervolgens de andere helft en je gnocchi is klaar. Serveer direct met een lekkere saus. |