0 0
Homemade Gnocchi

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 kg kruimige aardappel
1 ei
200 gram (+ extra) bloem
1/2 tlp zout
(optioneel) olijfolie

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Homemade Gnocchi

Homemade is zoveel lekkerder dan uit de winkel.

Ingredients

Directions

Share

BITK Recept - Homemade Gnocchi

 

Homemade Gnocchi

Pasta maken is helemaal niet zo ingewikkeld ben ik inmiddels achter. Het kost wel wat meer tijd, maar het is zoveel lekkerder dan voorverpakte pasta uit de winkel. Een pasta waar ik echt dol op ben, maar wat ik nog altijd niet geprobeerd heb te maken was gnocchi. Ik ben dol op een goede gnocchi, ik zeg goede want ik heb ook wel iets gegeten wat de naam gnocchi droeg op de menukaart maar niks qua vorm of smaak op gnocchi leek! Je kunt allerlei soorten gnocchi maken met spinazie of van pompoen, maar voor mijn eerste keer homemade gnocchi besloot ik gewoon voor de klassieke gnocchi van aardappel, bloem en ei te gaan.

Het recept is voor 4 tot 6 personen, dus zelf heb ik het recept toen ik het maakte gehalveerd omdat we met ze tweeën waren. Mocht je dit ook willen doen, vraag je misschien af: hoe halveer ik een ei? kluts het ei los in een kommetje en schep met een lepel de helft bij de aardappelpuree en bloem.

 

BITK Wendy maakt homemade gnocchi

Bij gnocchi hoort zoals bij elke pasta natuurlijk ook een lekkere saus. Wat dacht je van een romige tomatensaus zoals de afbeelding hieronder? Klik hier voor het recept.

 

BITK Pasta - Gnocchi met Romige Tomatensaus

Steps

1
Done

Kook de aardappels met schil in kokend gezout water voor 25-30 minuten (of langer als de verpakking het zegt) tot ze gaar zijn.

Schil de aardappels na dat ze gekookt zijn en pureer de aardappels, zodat er geen harde stukjes meer in zitten.
Laat de aardappels compleet afkoelen. (De aardappels koelen sneller af door ze even in de koelkast te zetten.)

2
Done

Zodra de aardappels afgekoeld zijn kun je vast een grote pan met een ruime hoeveelheid water op zetten. Voeg zodra het water kookt een flinke scheut zout toe.

Maak je werkblad/aanrecht schoon. Je hebt een groot deel nodig. Bestrooi een klein laagje bloem op het schone aanrecht.
Zet ook een snijplank met een bebloemde theedoek klaar.

3
Done

Dump de afgekoelde aardappelpuree op het werkblad.

Druk de puree wat bij elkaar en maak een kuilt in het midden voor de bloem, ei en een flinke snuf zout. (Je kunt ervoor kiezen van te voren al het ei wat los te kloppen in een kommetje.)

Bebloem je handen goed en kneed de aardappelpuree, bloem en ei samen tot een gladde deegbol.

4
Done

Strooi wat meer bloem op het werkblad en maak rolletjes (worsten) van het deeg van ongeveer 1,5 cm dik.

Hak de rolletjes in gnocchi stukjes en leg die op de bebloemde theedoek op de snijplank.

5
Done

Als het gezouten water kookt, leg de helft van de gnocchi met een schuimspaan in het water.

De gnocchi is klaar als ze boven komen drijven. Haal ze dan met een schuimspaan eruit en in een vergiet waar ze kunnen uitlekken. Om te zorgen dat de gnocchi niet aan elkaar gaan plakken kun je wat goede kwaliteit olijfolie erover besprenkelen.

Maak vervolgens de andere helft en je gnocchi is klaar. Serveer direct met een lekkere saus.

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

Cherry Cola BBQ Kip | Buzz in the Kitchen
previous
Cherry Cola BBQ Kip
next
Gnocchi met romige Tomatensaus
Cherry Cola BBQ Kip | Buzz in the Kitchen
previous
Cherry Cola BBQ Kip
next
Gnocchi met romige Tomatensaus

Add Your Comment