0 0
Zoete Kip Noedels

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
300 gram kipfilet
2 tlp vijfkruidenpoeder
1 etlp honing
1 blokje kippenbouillon
150 gram noedels
400 gram black eyed beans
2 tenen knoflook
250 gram Oosterse groenten mix
270 gram ananas (blik op stroop)
1 etlp soy sauce
1 etlp witte wijnazijn
1 etlp maizena
zout en peper
olijfolie

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Zoete Kip Noedels

*adaptatie Jamie Oliver

Beetje van Jamie en een Beetje van Wendy

Ingredients

Directions

Share

Zoete Kip Noedels

 

Zaterdagochtend is voor mij bedenken wat ik de komende week mogelijk wil eten. Ja ik ben zo burgerlijk dat ik op zaterdag al bedenk wat ik de rest van de week ga eten. Ik vind het zelf ook vreselijk, maar het is vooral uit gemak omdat ik na werk geen zin heb helemaal nog naar een supermarkt te moeten. Als ik echt inspiratieloos ben, blader ik door wat receptenboeken om op ideeën te komen. We hadden al een tijdje geen noedels gegeten en toen kwam ik het Sticky Chicken recept van Jamie Oliver tegen in het Save with Jamie boek. Precies waar ik zin in had en met wat kleine aanpassingen maakte ikZoete Kip Noedels van het Jamie recept.

Jamie Oliver zijn recepten kunnen vaak uit heel veel ingrediënten bestaan, waar je erg van kan schrikken en dus besluiten er niet voor te gaan. Door echter naar de ingrediënten lijst te kijken en het recept te lezen. Kun je al snel besluiten op welke manier je het recept eigen maakt. Bij dit recept kun je bijvoorbeeld voor een groenten mix gaan in plaats van allerlei losse groenten te kopen en dan de tijd moeten nemen om deze te snijden.

De zoete kip noedels waren een succes erg lekker erg makkelijk en daarom deel ik het op Buzz in the Kitchen. Een beetje van Jamie en een beetje van Wendy!

Steps

1
Done

Kipfilet...

Snij de kipfilet in mooie plakken en marineer deze met 1 tlp vijfkruidenpoeder en wat zout en peper. Laat dit voor 10 minuten liggen.

Warm 1 etlp olijfolie op in een koekenpan en bak de kip hierin voor 10 minuten tot deze gaar is. Draai de kip geregeld om.
Zet het vuur iets lager en besprenkel de honing over de kip aan beide zeiden en laat dit nog 2 minuten staan.

Leg de kip op een bord en bedek deze met aluminium, zodat de kip warm blijft.

2
Done

Noedels...

Zet een ruime pan met water op voor de noedels en breng het water aan de kook.Zodra het water kookt los het bouillon blokje erin op.

Voeg de noedels toe aan de bouillon en kook deze volgens de verpakking.

Giet de noedels af maar bewaar 200 ml van de bouillon.

3
Done

Bonen...

Giet de bonen in een vergiet en spoel ze af.

Zet een schone koekenpan (je kunt die van de kip gebruiken) op het fornuis en doe de bonen hierin samen met 1 tlp vijfkruiden. Bak de bonen voor 5 minuten in de pan tot de bonen krokant en open gepoft zijn. Blijf geregd de bonen in de pan schudden.

Haal de pan van het vuur.

4
Done

Groenten...

Warm 1 etlp olijfolie op in een wok of hapjes pan. Voeg de geperste knoflook toe en bak dit voor 1 minuut.

Voeg de groenten toe en bak deze voor 4 minuten.

5
Done

Saus...

In een kom meng de ananasblokjes, ananas siroop, sojasaus, azijn en maizena en roer dit goed door elkaar.

Heb je geen ananasblokjes in blik, maar ringen snij deze dan eerst nog klein.

6
Done

Zoete Kip Noedels...

Voeg de ananas saus, noedels en 100 ml bouillon toe en roer dit goed door elkaar. Indien nodig kun je meer bouillon toevoegen. Breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de noedels over de kommen. Doe wat van de bonen op de noedels.

Snij de kip in plakjes en leg deze als laatste op de noedels.

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

previous
Paprika Mascarpone Soep
next
Pumpkin Spice Choco
previous
Paprika Mascarpone Soep
next
Pumpkin Spice Choco

Add Your Comment