0 0
Sticky Honing Notenbar

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

150 gram gezouten noten mix
15 st Wether's Original
180 gram honing
1 etlp sesamzaad

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Sticky Honing Notenbar

Een goede traktatie om te delen!

Ingredients

Directions

Share

Buzz in the Kitchen Recipe Sticky Honey Nuts Bar

 

Op 24Kitchen zag ik bij een programma (geen idee meer welke, mocht je een idee hebben let me know!) dit simpele maar zo zoette gerecht voorbij komen. Een toffee reep gemaakt van honing en Werther’s Original, gezouten nootjes en sesam zaadjes. Het recept leek zo simpel, dat ik eigenlijk alleen de ingrediënten heb onthouden en de rest een beetje uitgevogeld heb. Met succes! De reep is super lekker, maar wel ontzettend sticky vandaar de naam sticky honing notenbar.

De smaak van de honing, Werther’s Originals in combinatie met de gezouten noten is heerlijk. De snoepjes zorgen ervoor dat de bar hard als karamel wordt, daarom is het erg belangrijke deze goed over de plaat te verdelen. Ik noem het een ‘sticky’ bar omdat het wel een gevalletje is van ‘eet niet alles, want dan kan je beter je tandarts vast bellen voor een afspraak’. Het is de bedoeling dat je de sticky honing noten bar in stukken breekt. Een goede en lekkere traktatie om te delen.

Steps

1
Done

Verwarm de oven vooor op 180 C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2
Done

Hak alle noten en de Wether's Originals in grove stukken. Strooi de stukken over de bakplaat.

Giet de honing over de noten en snoepjes, zodat ze allemaal bedekt zijn met honing.

3
Done

Zet de bakplaat 20 minuten in de oven.
Haal de bakplaat uit de oven om de sesamzaadjes eroverheen te strooien en zet de bakplaat nog eens 10 minuten in de oven.

Haal de bakplaat uit de oven en laat de sticky honing notenbar compleet afkoelen voor je deze in stukken breekt. De notenbar moet goed hard worden.

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

previous
Basilicum Munt Pesto
next
Mandarijn Kip Salade
previous
Basilicum Munt Pesto
next
Mandarijn Kip Salade

Add Your Comment