Ingredients
-
Pasta
-
300 gram pastabloem
-
3 eieren
-
snufje zout
-
Spinazie Ricotta Vulling
-
400 gram bladspinazie
-
80 gram parmezaanse kaas
-
200 gram ricotta
-
Romige tomatensaus
-
3 tomaten (groot)
-
2 tenen knoflook
-
60 ml witte wijn
-
125 ml slagroom (ongeklopt)
-
paar takjes tijm
-
20 stuks cherry tomaten
-
3 etlp olijfolie
-
zout en peper
Directions
Tot heden hadden we nog maar een keer onze pastamachine gebruikt en omdat het ons best wel was bevallen hoe makkelijk het is om pasta te maken en dat natuurlijk verse pasta gewoon veel lekkerder is, besloten we maar weer eens pasta te gaan maken. Toen ik de pasta machine kocht, had ik ook een ravioli stamper er meteen bij gekocht. Voor het maken van verse pasta dit maal wou ik dus gaan voor een ravioli. Jawel een gevulde pasta!
Het maken van een gevulde pasta betekend niet alleen een goede pasta maken, maar ook een vulling maken en daarbij natuurlijk een hele lekkere saus. Dat was dus de planning!
Marcel zou de pasta klaar maken en ik de vulling en saus wat uiteindelijk een spinazie ricotta ravioli werd met een romige tomatensaus. Heerlijk!
Ok eerlijk is eerlijk, niet alle ravioli waren even mooi geworden. Het is namelijk even uitvinden hoe ze te maken. De ravioli zag er dan misschien niet heel mooi uit, maar uiteindelijk is de smaak belangrijker en die was er.
De spinazie ricotta vulling is heerlijk in balans en een goede combinatie met de romige tomaten saus.
Lekkere verse pasta, lekkere comfort food, wie wil dat nou niet!
Nog nooit zelf homemade pasta gemaakt? Klik hier voor een Jamie Oliver Food Tube tip over pasta deeg kneden.
Steps
1
Done
|
Pasta... Maak een groot deel van je aanrecht schoon om het deeg te maken. Leg het meel op het schone aanrecht met een kuiltje in het midden. Breek de eieren en doe ze in het kuiltje van de bloem samen met een snufje zout. Kneed de eieren en bloem samen tot een goed glad deeg. Kneed het voor 10 tot 15 minuten. Laat het deeg 10 minuten rusten in een kom met een vochtige theedoek er overheen. |
2
Done
|
Vulling... Zet een wok of hapjes pan op het fornuis en warm daarin 2 etlp olijfolie. Voeg de spinazie toe met wat zout en peper en laat de spinazie slinken terwijl je in de pan blijft roeren. Haal de spinazie uit de pan en leg deze op een snijplank. Dep de spinazie met een theedoek of keukenpapier af om extra vocht er af te halen en hak de spinazie klein. In een kom meng de spinazie met de ricotta en parmezaanse kaas. Breng op smaak met peper en zout. |
3
Done
|
Ravioli... Maak je werkblad schoon en bestuif deze met bloem. Verdeel de pasta in twee gelijke stukken. Bestuif je deegroller en rol elke deeg helft uit met een deegroller tot het flinterdun is. |
4
Done
|
Zet een bord met wat bloem erop klaar. Om de ravioli te maken kun je een ravioli vorm of stempel gebruiken. Heb je deze niet in huis dan kun je ook een glas of andere uit snijder gebruiken. Bestrooi je werkblad weer met bloem en leg een vel deeg neer. Duw met je stempel het deeg lichtjes aan, snij niet het hele deegvormpje er al uit. |
5
Done
|
Leg met een theelepel wat van de vulling in het midden van het vormpje. Zorg dat er nog wel genoeg ruimte aan de randen is. Bestrijk de randen van het vormpje met wat water. Leg het andere deegvel op de vulling en stamp deze aan met de stempel zodat je de vormpjes ravioli uitsnijdt. Duw de randen van de ravioli goed aan en leg de uitgesneden ravioli op het bebloemde bord. Leg de ravioli niet op elkaar. |
6
Done
|
Zet een grote pan met water op het fornuis en breng dit aan de kook. Voeg flink wat zout toe aan het water zodra het kookt. Doe de ravioli in de pan en kook deze voor 7-8 minuten |
7
Done
|
Saus... Verwarm wat olijfolie in een koekenpan. Spoel de tomaten en snij deze klein. Voeg de tomaten en geperste knoflook toe aan de koekenpan en laat dit voor 10 minuten staan tot de tomaten zacht worden. |
8
Done
|
Hak de tijm klein en voeg hem samen met de wijn toe aan de tomaten, Breng het aan de kook voor 4-5 minuten tot het vocht is verdwenen. Haal de pan van het vuur en pureer de tomaten tot een saus. |
9
Done
|
Schenk de saus terug in de koekenpan op het vuur en roer de slagroom door de saus. Voeg zout en peper toe op smaak. Halveer de cherry tomaten en voeg deze toe aan de saus. Laat dit nog 3-4 minuten staan. Serveer de spinazie ricotta ravioli met romige tomaten saus er overheen. |