Ingredients
-
140 gram bloem
-
170 gram suiker
-
1/2 tlp baking soda
-
snufje zout
-
1 etlp cacaopoeder
-
175 ml zonnebloemolie
-
125 ml karnemelk
-
1 ei
-
1/2 tlp witte wijnazijn
-
1 tlp vanillearoma
-
1 etlp rode kleurstof*(optioneel)
-
frosting
Directions
Mijn favoriete en tevens go-to cupcake is de Red Velvet Cupcake. Ook al probeer ik maar wat graag nieuwe cupcake recepten uit, met de red velvet weet ik dat ik altijd goed zit. Over mijn red velvet cupcake heb ik nog nooit iemand horen zeggen, die lust ik niet.
In Nederland is red velvet een niet snel voorkomende smaak, al hebben echte cupcake winkels deze natuurlijk als klassieker in hun assortiment. In de Nederlandse Red Velvet recepten heb ik wel eens rode bieten poeder of zelfs rode bietensap gezien. Het geheim van de Red Velvet Cupcake zit hem echter in de chemische werking tussen cacaopoeder, azijn en karnemelk. Plus misschien wat extra rode kleurstof (natuurlijk optioneel of je daar gebruik van wilt maken).
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een cupcake bakblik met papieren cupcake bakvormpjes. |
2
Done
|
Meng in een kom de bloem, suiker, baking soda, zout en cacao. Zet opzij. |
3
Done
|
Voeg in een kom geschikt voor een mixer de olie, karnemelk, ei, azijn, vanille en kleurstof (optioneel) toe en mix dit met een handmixer of keukenmachine. Voeg beetje bij beetje het bloemmengsel toe tot alles is samen gevoegd tot een glad beslag. |
4
Done
|
Schep het beslag in de cupcake bakblik voor 3/4 per vormpje. Gebruik een ijsschep of eetlepel hiervoor. |
5
Done
|
Zet het bakblik in de voorverwarmde oven voor 15-20 minuten. |
6
Done
|
Laat de cupcakes 10 minuten in het bakblik afkoelen. Haal ze eruit en laat ze vervolgens compleet afkoelen op een rooster voor je ze versiert met frosting. |