0 0
Red Velvet Cupcake

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
140 gram bloem
170 gram suiker
1/2 tlp baking soda
snufje zout
1 etlp cacaopoeder
175 ml zonnebloemolie
125 ml karnemelk
1 ei
1/2 tlp witte wijnazijn
1 tlp vanillearoma
1 etlp rode kleurstof* (optioneel)
frosting

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Red Velvet Cupcake

BITK Favoriet!

Ingredients

Directions

Share

Mijn favoriete en tevens go-to cupcake is de Red Velvet Cupcake. Ook al probeer ik maar wat graag nieuwe cupcake recepten uit, met de red velvet weet ik dat ik altijd goed zit. Over mijn red velvet cupcake heb ik nog nooit iemand horen zeggen, die lust ik niet.

In Nederland is red velvet een niet snel voorkomende smaak, al hebben echte cupcake winkels deze natuurlijk als klassieker in hun assortiment. In de Nederlandse Red Velvet recepten heb ik wel eens rode bieten poeder of zelfs rode bietensap gezien. Het geheim van de Red Velvet Cupcake zit hem echter in de chemische werking tussen cacaopoeder, azijn en karnemelk. Plus misschien wat extra rode kleurstof (natuurlijk optioneel of je daar gebruik van wilt maken).

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bekleed een cupcake bakblik met papieren cupcake bakvormpjes.

2
Done

Meng in een kom de bloem, suiker, baking soda, zout en cacao. Zet opzij.

3
Done

Voeg in een kom geschikt voor een mixer de olie, karnemelk, ei, azijn, vanille en kleurstof (optioneel) toe en mix dit met een handmixer of keukenmachine.

Voeg beetje bij beetje het bloemmengsel toe tot alles is samen gevoegd tot een glad beslag.

4
Done

Schep het beslag in de cupcake bakblik voor 3/4 per vormpje. Gebruik een ijsschep of eetlepel hiervoor.

5
Done

Zet het bakblik in de voorverwarmde oven voor 15-20 minuten.
Om te controleren of de cupcakes klaar zijn, prik een saté prikker in het midden van een cupcake. Komt deze er schoon uit dan zijn de cupcakes klaar.

6
Done

Laat de cupcakes 10 minuten in het bakblik afkoelen. Haal ze eruit en laat ze vervolgens compleet afkoelen op een rooster voor je ze versiert met frosting.

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

Krokante Kaas-Uien Kip | Buzz in the Kitchen
previous
Krokante kaas-uien kip
next
Aardbeien-aalbes smoothie
Krokante Kaas-Uien Kip | Buzz in the Kitchen
previous
Krokante kaas-uien kip
next
Aardbeien-aalbes smoothie

Add Your Comment