0 0
Pinda Kip Udon

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
30 gram udon noedels
1 1/2 liter kippenbouillon
3 etlp soy sauce
350 gram kipfilet
1 paprika
8 bosui
3 tenen knoflook
200 gram broccoli
1 chili peper
4 etlp sesamolie
2 1/2 etlp pindakaas
2 etlp honing
1/2 etlp gemberpoeder
100 gram ongezouten pinda's
3 etlp sesamzaad

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Pinda Kip Udon

UDON!

Ingredients

Directions

Share

Pinda Kip Udon

 

Ik ben dol op Aziatisch eten vooral noedels heerlijk, je kunt er namelijk zo onwijs veel kanten mee op en het jezelf zo ingewikkeld maken als je zelf wilt. Doordeweeks is het vooral een heel fijn gerecht omdat het zo in een half uur klaar kan zijn en je hebt een heerlijk gerecht op tafel.

Vanwege het Aziatische thema van de Albert Heijn deze maand zag ik in de AllerHande dat zij ook nu Udon verkopen. Udon zijn dikke Japanse deeg noedels wat wordt gemaakt van tarwemeel, water en zout (geen ei dus!). De noedels zijn heerlijk dik en mooi wit van kleur. Het wordt vaak zowel in wok als soep gerechten gebruikt.

Na wat inspiratie online (Pinterest) gedaan te hebben besloot ik een Pinda Kip Udon te maken. Ik vind het heerlijk om noten te gebruiken in Aziatische gerechten, vooral cashewnoten gebruik ik graag in gerechten. Ik heb daarom altijd wel wat ongezouten noten in de kast liggen om te gebruiken in gerechten. Ik wou voor me Pinda Kip Udon de pinda smaak nog wat aansterken en voegde daarom ook extra pindakaas met noten toe aan de marinade. Natuurlijk kun je ook gewone pindakaas gebruiken, is maar net wat je in huis hebt.

Pinda Kip Udon

 

Steps

1
Done

Meng de pindakaas, honing, 1 etlp sesamolie, 3 etlp sojasaus en gemberpoeder samen.

Snij de kipfilet in stukjes meng ze samen met de marinade. Laat dit minimaal 1 uur marineren.

2
Done

Breng de kippenbouillon aan de kook.

Voeg de udon noedels toe en bereid ze volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Giet de noedels af zodra ze klaar zijn en doe vervolgens 1 etlp sesamolie erbij. Zet opzij.

3
Done

Verhit 2 etlp sesamolie in een wokpan.

Voeg de geperste knoflook toe en bak deze 1 minuut tot het gaat geuren.

Haal de kip uit de marinade (bewaar de marinade! Die heb je nog nodig) en doe deze bij de knoflook. Bak de kip tot deze gaar is.

4
Done

Snij de paprika in reepjes.
Snij de broccoli roosjes klein indien nodig.
Snij de bosuien en chili peper in ringen.

Voeg de groenten aan de kip toe zodra deze gaar is en bak ze 5 minuten mee.

5
Done

Voeg de overgebleven marinade toe aan de groenten en laat dit 2 minuten staan.

In een droge pan rooster de pinda's en sesamzaadjes.

6
Done

Verdeel de noedels over de borden. Schep hier de kip en groenten op en maak af met de pinda's en sesamzaadjes.

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

previous
Pittige Gember Wortel Soep
Kip Tandori met Naan | Buzz in the Kitchen
next
Kip Tandori met Naan
previous
Pittige Gember Wortel Soep
Kip Tandori met Naan | Buzz in the Kitchen
next
Kip Tandori met Naan

Add Your Comment