Ingredients
-
5 paprika
-
1 bouillonblokje (groente of kip)
-
150 gram quinoa
-
300 gram kippengehakt
-
1 tomaat
-
1 rode ui
-
1/2 courgette
-
4 takken tijm
-
4 takken rozemarijn
-
75 ml witte wijn (optioneel)
-
klontje boter
-
50 gram geraspte kaas
-
olijfolie
Directions
Quinoa is wel echt, net zo als die van vele andere, mijn vinding van 2013. Afgelopen jaar was sowieso het quinoa jaar, zo was het bijna in geen enkele winkel meer te vinden. Ik ben er in ieder geval dol op. Het aantal recepten echt wat je online vind om met quinoa te maken vind ik nog niet heel inspirerend altijd. Verder dan quinoa met groenten komt het niet altijd. Waarschijnlijk omdat het product nog vrij nieuw is in de keukens is het experimenteren wat er mogelijk en lekker is met quinoa.
Ik heb al een tijdje onwijs zin in gevulde paprika. Gevulde paprika kan met van alles gevuld worden, dus waarom niet met quinoa! Waardoor depaprinoa ontstond.
Nou moet ik alle eer voor het bedenken van de naam geven aan mijn vriend Marcel. Tegenwoordig wordt voor alles waar twee producten samen komen een samegevoegde naam verzonnen (Cronut, Ramen Burger, Crogel etc.) dus waarom niet de paprinoa.
Belangrijk is om grote paprika’s te koken, die als zij door de helft gesneden worden goed gevuld kunnen worden. Het lekkerste is om rode of oranje paprika’s te gebruiken. Verschillende kleuren paprika’s staat ook wel zo leuk op een geserveerd bord.
Twee paprinoa’s per persoon moet op zich voldoende zijn, maar mocht je grote eters in huis of op bezoek hebben dan kun je er voor kiezen om nog wat brood of een frisse salade.
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een grote ovenschaal in met 1 etlp olijfolie. |
2
Done
|
Breng een pan water met het bouillonblokje aan de kook en bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. |
3
Done
|
Snijd de bovenkant van vier paprika's. Breng een tweede pan water aan de kook met een snufje zout. Doe de vier paprika's in de pan en laat ze 10 minuten koken. Haal de paprika's met een schuimspaan uit het water. |
4
Done
|
Pel en snipper de ui. Maak de overgebleven paprika, tomaat en courgette schoon en snijd in blokjes. Verhit een klontje boter in een koekenpan en rul het gehakt in 6 minuten. Voeg de ui, paprika, courgette, tijm en rozemarijn en bak 5 minuten mee. Voeg de tomaat toe en bak nog eens 2 minuten. Haal de pan van het fornuis en roer de quinoa door de groenten. Breng op smaak met zout en peper. |
5
Done
|
Zet de paprika's in de ovenschaal en vul ze met het quinoa-mengsel. (*Optie) schenk de wijn in de ovenschaal. |
6
Done
|
Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven voor 10 minuten. Haal ze uit de oven en verdeel de geraspte kaas over de paprinoa's. Zet de schaal terug in de oven voor 5 minuten. |