Ingredients
-
350 gram kipfilet
-
200 gram kaas-uien chips
-
1 etlp peterselie (gedroogd)
-
1 ei
-
2 etlp zonnebloemolie
-
2 tlp worcestershire saus
-
64 gram bloem
Directions
Ik vind het heerlijk om recepten te vinden waarbij ik ingrediënten kan gebruiken die ik al in huis heb. Vaak genoeg neem ik een ingrediënt ingedachte en bekijk ik op Pinterest recepten die het gebruiken. Hoe meer ik namelijk kook en experimenteer hoe meer kruiden, olies en sauzen ik in huis heb. Om deze alleen een keer te gebruiken of voor hetzelfde recept is ook zonde. Wat nieuwe inspiratie is dan wel eens fijn.
Wij halen niet zo vaak chips in huis, maar hadden voor de verandering nog een zakje cheese-onion chips liggen. Op Pinterest zag ik wat kip recepten met een chips korst voorbij komen. Waarom dan niet Crunchy Cheese-Onion Kip maken. Ik ben ook nog eens dol op krokante kip dus waarom niet een heerlijke crunchy korst gemaakt van chips.
D
Steps
1
Done
|
Verkruimel de helft van de chips. Als je meer nodig hebt kun je altijd de andere helft ook verkruimelen. |
2
Done
|
Snijd de kipfilet in medium plakken, niet kleiner dan kipnugget formaat. |
3
Done
|
Neem drie borden. Bord 1: Bloem |
4
Done
|
Bedenk de kip eerst met de bloem. Vervolgens met het ei-mengsel en tot slot bedek de kip met de chips. Leg opzij op een bord. |
5
Done
|
Verhit de zonnebloemolie in een hapjes pan. Bak de kip in de pan 5 minuten tot ze rondom goudbruin zijn. |
6
Done
|
Serveer TIP!Serveer de krokante kaas-uien kip met bijvoorbeeld groenten en geroosterde aardappelen. |