Ingredients
-
8 jalapeño
-
80 gram quinoa
-
100 gram zwarte bonen (uit blik)
-
100 gram mais (uit blik)
-
1 tlp mexicaanse kruidenmix
-
10 gram cheddar (geraspt)
-
2 bouillonblokje
Directions
Boodschappen doen is iets wat ik in het weekend helemaal niet erg vind om te doen. Heerlijk in alle gangen van de supermarkt struinen, natuurlijk vooral als het een grote supermarkt is, en dan inspiratie op doen en gewoon ingrediënten in me karretje gooien en maar zien wat ik maak.
Bij de groenten afdeling was ik zeer blij verrast toen ik zag dat ze jalapeño hadden. Meestal haal ik jalapeño pepers uit een potje omdat de meeste supermarkten niet de verse verkopen, maar nu vond ik ze wel. De perfecte kans om een gerecht uit te proberen, wat ik al heel lang wou maken namelijk jalapeño poppers en wel jalapeño quinoa poppers.
Jalapeño poppers zijn gevulde jalapeños, wat met van alles gevuld kan zijn. Ik ging voor een vegetarische variant met groenten en quinoa.
Je kunt de jalapeño quinoa poppers als hapje of voorgerecht serveren of als diner met een frisse salade en wat tortilla chips. Natuurlijk kan daarbij niet een tequila shot aan ontbreken om er echt een pittige Mexicaanse avond van te maken!
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. |
2
Done
|
Breng 1 liter water met de bouillonblokjes aan de kook en laat de bouillonblokjes oplossen. |
3
Done
|
Bereid de quinoa volgens de verpakking. Maak daarbij gebruik van de bouillon in plaats van gewoon water. Giet de quinoa af en laat iets afkoelen. |
4
Done
|
Halveer de jalapenos en haal de zaadlijsten eruit. Lag de jalapeno's op de bakplaat. |
5
Done
|
Giet de mais en de zwarte bonen in een zeef en spoel ze af met koud water. Meng de mais, de zwarte bonen, de Mexicaanse kruidenmix door de quinoa. Breng op smaak met zout en peper. |
6
Done
|
Vul de jalapeno's met de quinoa. Gebruik hiervoor een theelepel. Zet de jalapeno's 25 minuten in de oven. Haal ze uit de oven om de geraspte kaas erop te doen en zet ze nog eens 10 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten. |
7
Done
|
Laat de jalapenos iets afkoelen voor je ze serveert. |