0 0
Jalapeño Quinoa Poppers

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
8 jalapeño
80 gram quinoa
100 gram zwarte bonen (uit blik)
100 gram mais (uit blik)
1 tlp mexicaanse kruidenmix
10 gram cheddar (geraspt)
2 bouillonblokje

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Jalapeño Quinoa Poppers

Nice en Spicy!

Ingredients

Directions

Share

Jalapeno Quinoa Poppers 03

Boodschappen doen is iets wat ik in het weekend helemaal niet erg vind om te doen. Heerlijk in alle gangen van de supermarkt struinen, natuurlijk vooral als het een grote supermarkt is, en dan inspiratie op doen en gewoon ingrediënten in me karretje gooien en maar zien wat ik maak.

Bij de groenten afdeling was ik zeer blij verrast toen ik zag dat ze jalapeño hadden. Meestal haal ik jalapeño pepers uit een potje omdat de meeste supermarkten niet de verse verkopen, maar nu vond ik ze wel. De perfecte kans om een gerecht uit te proberen, wat ik al heel lang wou maken namelijk jalapeño poppers en wel jalapeño quinoa poppers.

Jalapeño poppers zijn gevulde jalapeños, wat met van alles gevuld kan zijn. Ik ging voor een vegetarische variant met groenten en quinoa.

Je kunt de jalapeño quinoa poppers als hapje of voorgerecht serveren of als diner met een frisse salade en wat tortilla chips. Natuurlijk kan daarbij niet een tequila shot aan ontbreken om er echt een pittige Mexicaanse avond van te maken!

Jalapeno Quinoa Poppers 01

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2
Done

Breng 1 liter water met de bouillonblokjes aan de kook en laat de bouillonblokjes oplossen.

3
Done

Bereid de quinoa volgens de verpakking. Maak daarbij gebruik van de bouillon in plaats van gewoon water.

Giet de quinoa af en laat iets afkoelen.

4
Done

Halveer de jalapenos en haal de zaadlijsten eruit.

Lag de jalapeno's op de bakplaat.

5
Done

Giet de mais en de zwarte bonen in een zeef en spoel ze af met koud water.

Meng de mais, de zwarte bonen, de Mexicaanse kruidenmix door de quinoa. Breng op smaak met zout en peper.

6
Done

Vul de jalapeno's met de quinoa. Gebruik hiervoor een theelepel.

Zet de jalapeno's 25 minuten in de oven. Haal ze uit de oven om de geraspte kaas erop te doen en zet ze nog eens 10 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten.

7
Done

Laat de jalapenos iets afkoelen voor je ze serveert.

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

previous
Pittige Zalm met Guacamole
next
Oreo Chocolate Chip Cookies
previous
Pittige Zalm met Guacamole
next
Oreo Chocolate Chip Cookies

Add Your Comment