Ingredients
-
Salade
-
200 gram bladspinazie (vers)
-
100 gram farfella pasta
-
300 gram spekreepjes (magere)
-
300 gram broccoli
-
2 mozzarella
-
200 gram doperwten (vers of diepvries)
-
150 gram cherrytomaten
-
1 tlp citroensap
-
3 etlp yoghurt
-
1 etlp mayonaise
-
1/2 etlp witte wijnazijn
-
1 tlp Italiaanse kruiden
-
1 teen knoflook
-
zout en peper
Directions
Groene rijkgevulde pasta salade
Mijn Gingerroo Pasta salades zijn altijd favoriet. Vooral bij de mannen! Ik probeer daarom toch elke week minimaal een pasta salade te leveren en daar in weer te variëren. Gelukkig kun je met pasta’s heel veel kanten op. Vandaag op buzz in the kitchen een groene rijkgevulde pasta salade met broccoli, spinazie en doperwten. Voor de doperwten maak ik gebruik van verse, ben je echter kort in tijd kun je eventueel uit blik of pot gebruiken. Zelf vind ik dit veel minder smaak hebben, dan vers of uit de diepvries. Hou hier dus wel rekening mee!
In de salade zitten ook lekkere krokante spekreepjes. Ben je vegetarisch dan kun je deze uiteraard weg laten. Wil je toch een krokant hapje in je pasta salade voeg dan wat pijnboompitten of croutons toe. Heb je toch nog een krokantje in jouw lekkere salade.
Steps
1
Done
|
Pasta Breng een pan water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking. | Giet de pasta af en spoel direct af met koudwater. Zo koel je de pasta direct compleet af. |
2
Done
|
Spekjes Bak de spekjes in een pan zonder boter krokant. | Haal de spekjes uit de pan en leg ze op een bord met keukenpapier. Laat de spekjes compleet afkoelen. |
3
Done
|
Broccoli en Doperwten Snij de broccoli in roosjes. | Breng een pan water aan de kook. | Blancheer de broccoli 5 minuten in het kokende water. | Haal de broccoli met een schuimspaan uit de pan en leg ze in een bak met ijswater of spoel de broccoli af met koud water. | Heb je verse* doperwten. Blancheer deze 5 minuten in het kokende water. Giet het water af en leg de doperwten in ijswater of spoel af met koud water. (Heb je doperwten uit blik dan kun je deze gewoon zo gebruiken). |
4
Done
|
Mozzarella en Cherry tomaten Snij de mozzarella in blokjes. | Was de cherrytomaten en halveer ze. |
5
Done
|
Dressing Pel de knoflook en snij deze zeer fijn of gebruik een knoflookpers. | Meng alle ingrediënten van de dressing. Proef de dressing en breng eventueel op smaak met zout en peper. |
6
Done
|
SaladJar Samenstellen 1. Dressing |
7
Done
|
Saladjar eten: Draai de dichte pot op zijn kop en schud alles door elkaar. Salade pot is tot 3 dagen in de koelkast te bewaren. Dan is hij het lekkerste. Haal wel een half uur van tevoren uit de koelkast. |