Surinaamse Bami
Recept van Francesca Kookt

0 0
Surinaamse Bami

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

400 gram spaghetti
2 maggiblokjes
1 1/2 eetlepel zonnebloemolie
5 eetlepels sojasaus
2 eetlepels ketjap (zoet)
1 ui
2 tenen knoflook
1/2 theelepel zwarte peper
400 gram kousenband (of haricots verts)
1 theelepel tomatenpuree
4 takjes selderij

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Surinaamse Bami (van Francesca Kookt)

Op gegroeid in Amsterdam Zuid-Oost is de Surinaamse keuken mij absoluut niet vreemd. Het zijn smaken waarmee je opgroeit. Vooral als je vader ook graag eten bij de Toko haalt. Veel mensen zullen Bami wel van de Chinees kennen, Surinaamse bami is echter compleet iets anders. Ik persoonlijk vind het veel lekkerder en was daarom heel blij toen ik het simpele recept van blogger Francesca Kookt vond in haar eet kalender.

Vol spanning stapte ik de keuken in om Francesca’s recept voor Surinaamse bami te proberen en toen die eerste hap: perfect! Dit recept raak ik nooit meer kwijt en deel ik met mijn omgeving. Lekkere Surinaamse Bami bijna zo goed als van de Surinaamse Toko.

Tegenwoordig maak ik dit gerecht geregeld met lekkere pittige kippenpoten of gewoon kipfilet erdoor heen. Het enige waar ik wel eens tegen aanloop is het vinden van kousenband. Of ik kan het niet vinden, of het is super prijzig! Ik ben dus gaan experimenteren met een alternatief. Eerst probeerde ik sperziebonen. Wat absoluut geen succes was. Die hadden gewoon niet de beet die kousenband heeft. Toen probeerde ik haricots verts. Wat een veel groter succes was. Uiteraard is kousenband zelf (te krijgen bij de toko en sommige supermarkten) het lekkerste.
In het recept van Francesca kookt zij de kousenband niet voor. Zelf vind ik het wel lekkerder om het even te blancheren. Kijk dus maar wat je doet.

Op zoek naar nog meer recepten uit de Surinaamse keuken kan dan eens op Francesca van Berk website Francesca Kookt! Klik hier voor het originele recept van Francesca van Berk

 


Het recept stond voorheen op mijn oude blog Recepthoekej.nl (Datum 17-01-2019)

Steps

1
Done

Spaghetti

Breng een pan water aan de kook met 1 maggiblokje. | Voeg de spaghetti toe en kook deze beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. | Giet de spaghetti af en doe het terug in de pan.| Voeg ½ theelepel zonnebloemolie, 1 eetlepel sojasaus en 1 eetlepel ketjap toe. | Roer alles goed door de spaghetti.

2
Done

Snijd de uiteinden van de kousenband en in stukken. | Doe de kousenband in een pan met water en breng dit aan de kook. | Kook de kousenband 3 minuten en giet af.

3
Done

Pel en snipper de ui en knoflook. | Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een wok of hapjespan. | Fruit de knoflook en ui in de pan (1 minuut). | Verkruimel 1 maggiblokje er overheen en voeg toe ½ theelepel zwarte peper en 2 eetlepels water. Bak 2 minuten mee. | Roer de kousenband erdoorheen en bak nog 3 minuten mee. | Voeg de tomatenpuree toe.

4
Done

Zet het vuur laag en roer de spaghetti door de uien. | Voeg 4 eetlepels sojasaus en 1 eetlepel ketjap toe en roer alles door elkaar. | Hak de selderij fijn en strooi deze over de bami.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

OREO witte chocolate chip koekjes Kidshoekje.nl
previous
OREO Witte Chocolate Chip Koekjes
Griekse Orzo Salade - Kidshoekje.nl
next
Griekse Orzo Balsamico Salade

Add Your Comment