Ingredients
-
500 gram gnocchi
-
2 etlp olijfolie
-
1 rode ui
-
1 etlp balsamico
-
2 tenen knoflook
-
350 gram tomatensaus
-
125 ml slagroom
-
125 gram cherrytomaten
-
50 gram bladspinazie
-
zout en peper
Directions
Toen ik besloot eindelijk eens homemade gnocchi te maken, moest ik daar natuurlijk nog wel een saus bij verzinnen. Ik besloot te gaan voor een heerlijk simpele romige tomatensaus en omdat ik altijd groentjes in mijn pasta’s wil hebben (vindt ik nog belangrijker dan dat er vlees in zit) besloot ik te gaan voor mijn twee pasta favoriete cherrytomaten en bladspinazie.
De saus is heel simpel en heb je zo in 10-15 minuten klaar terwijl je pasta aan het koken is. Voor het gerecht had ik eigenlijk nog bacon reepjes gekocht, maar met mijn zwangerschap vergeet ik nog wel eens dingen, zo ook dat ik dus bacon had die ik wou toevoegen. De saus zelf is heerlijk romig en zoet, wil je dus wat balans met een zoutige crunch, bak er dan nog lekker spek- of bacon reepjes bij.
Steps
1
Done
|
Zet een pan met ruim kokend water op het fornuis en bereid de Gnocchi volgense de verpakking of maak de gnocchi zelf (zie boven link van recept). |
2
Done
|
Zet een saus pan op het fornuis en warm de olijfolie op. |
3
Done
|
Voeg de balsamico toe en roer deze er goed door heen. Schenk de tomatensaus met wat zout en peper op smaak toe en laat dit nog 3 minuten staan. |
4
Done
|
Schenk de slagroom erbij en roer het goed door de saus heen. Halveer de cherrytomaten en voeg ze samen met de spinazie toe aan de saus. Blijf in de pan roeren tot de spinazie is geslonken. |
5
Done
|
Schep de gnocchi op de borden met daar de romige tomatensaus op. |
One Comment Hide Comments
[…] Dinsdag – Gnocchi met Romige Tomatensaus […]