Ingredients
-
2 eieren
-
50 ml melk
-
2 tlp vanille extract
-
1/2 etlp lichte basterdsuiker
-
1 etlp boter
-
1 etlp zonnebloemolie
-
witbrood
-
suiker
Directions
Vroeger als mijn broertje en ik op woensdagmiddag vrij waren, maakten mijn moeders als we geluk hadden wel eens wentelteefjes voor ons. Het voelde altijd als iets speciaals en heeft daarom misschien ook wel een sentimenteel iets voor mij. Ik ben nog altijd dol op wentelteefjes. Tegenwoordig maak ik ze echter niet zo vaak meer. Ik heb ze namelijk het liefst van wit brood en dat heb ik niet altijd in huis.
Ik was altijd dol op mijn moeders wentelteefjes maar toch maak ik mijne iets anders. Ik maak namelijk geen gewone wentelteefjes maar zoals ik ze zelf noem: donut wentelteefjes. Vanwaar die naam? Bij het klussen van het mengsel voeg ik namelijk al vanille extract en suiker toe, daarnaast zorg ik er voor dat er een goede laag boter en olie in de pan zit zodat het een beetje frituurt als een donut.
Wentelteefjes zijn ontzettend makkelijk te maken en kan bijna niet mis gaan. Een echt ‘no fuzz‘ gerecht. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig waar van ik kan garanderen dat je die waarschijnlijk al in huis hebt. Erg lekker om dus eens te maken als ontbijt of zoals mijn moeder deed voor de lunch.
Steps
1
Done
|
In een kom kluts de eieren los. Voeg de melk toe aan de eieren en meng dit goed. Voeg de vanille en basterd suiker toe en roer dit goed door elkaar. |
2
Done
|
Zet een kleine koekenpan (groot genoeg voor je brood sneetjes) op het fornuis en warm hierin de boter en olie. Doop een sneetje brood in de kom met ei. Zorg er voor dat beide kanten goed bedenkt zijn met het eimengsel. |
3
Done
|
Als de boter en olie goed warm is leg het brood in de pan. Zet het vuur iets lager, anders verbrand het brood te snel. Haal het brood uit de pan en op een bord en strooi wat suiker over het brood (zoveel als je zelf wilt). Serveer direct. |