0 0
Chocolade Vanille Chip Cookies

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
250 gram ongezouten boter (zacht)
200 gram basterd suiker
150 gram suiker
2 ei
1 etlp vanille extract
240 gram bloem
100 gram cacao
1 1/2 tlp baking soda
snufje zout
120 gram vanille smelt tabelet / witte chocolade chips

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Chocolade Vanille Chip Cookies

Vanille en Chocolade in een koekje? Yes Please!

Ingredients

Directions

Share

Recept: Chocolade Vanille Chip Cookies (Buzz in the Kitchen)

Okay Vaderdag is al weer enige tijd geleden, maar dit recept besloot ik op Vaderdag te maken. Mijn man is namelijk dol op mijn Famous Chocolate Chip Cookies. Voor zijn aller eerste Vaderdag wou ik daarom zijn favoriet maken. Dan moet je natuurlijk wel chocolate chips in huis hebben! Dat had ik dus niet.

Wel bedacht ik mij vanille chips* in huis te hebben. Dan zou ik het omdraaien: Vanille Chips en Chocolade Cookie! Wow is dat lekker. Lekkerder dan mijn Famous Chocolate Chip Cookies? Nou ik weet niet of ik zo ver wil gaan, maar ze zijn wel bijster goed gelukt en daarom deel ik natuurlijk het recept met jullie!

*Kan je nou geen vanille chips (smelt tablet) vinden dan is witte chocolade chips ook een hele goede oplossing, je kunt dan gewoon wat extra vanille extract of vanille merg (van een boon) toevoegen.

Chocolade Vanille Chip Koekjes (BITK)

Chocolade Vanille Chip Koekjes  (Recept van Buzz in the Kitchen)

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 175 C
Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2
Done

Meng de boter en suikers in een kom met een mixer tot het luchtig en kruimig wordt.

Voeg de eieren samen met de vanille extract toe en mix het er doorheen.

3
Done

In een kom meng de bloem, cacao, baking soda en zout samen en voeg dit beetje bij beetje toe aan het beslag tot het alles goed gemengd is.

4
Done

Haal de mixer uit de kom en vouw de vanille chips (of witte chocolade) door het beslag heen. (Hou een aantal chips apart).

Doe met een ijsschep of eetlepel. Bollen van 1 etlp groot op de bakplaat. Hou wat ruimte tussen de koekjes (2 cm) omdat ze nog wat inzakken.

Doe op elk hoopje nog wat vanille chips en zet het in de oven voor 10-15 minuten. De koekjes moeten gaan zijn, maar toch nog iets zacht in het midden zijn.

Laat de koekjes iets afkoelen op een rek voor je ze allemaal op eet!

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

previous
Rachel Khoo: Geroosterde Kip met Rode Wijn
Ratatouille Ricotta Taart DINER | Buzz in the Kitchen
next
Ratatouille Ricotta Taart
previous
Rachel Khoo: Geroosterde Kip met Rode Wijn
Ratatouille Ricotta Taart DINER | Buzz in the Kitchen
next
Ratatouille Ricotta Taart

Add Your Comment