Ingredients
-
15 gram chiazaad
-
125 ml amandelmelk
-
4 dadels
-
1/2 etlp cacaopoeder
-
1/2 tlp vanille extract
-
1/2 etlp maple syrup
-
6 aardbeien (diepvries)
Directions
Met de twee ingrediënten chiazaad en (amandel)melk kun je heel veel kanten op. Alleen al de mogelijkheden als het gaat om pudding is oneindig. Ik blijf het onwijs interessant vinden de werking tussen chiazaad en melk die bij een overnachting in de koelkast er voor zorgt dat het een pudding substantie krijgt. Ik heb het zelf nog niet onderzocht hoe dit kan, maar mocht iemand het weten ik hoor het graag!
Ik wou een dessert maken met de twee ingrediënten en besloot Chia Aardbeien Chocomousse te maken.
De substantie van het dessert zit tussen een pudding en mousse in. Gezond en heel erg lekker en je kunt zelf besluiten of je er nog andere toppings bij doet als noten, fruit of gepofte rijst. Het is een dessert, maar deze chocomousse kun je heel goed als ontbijt eten.
Steps
1
Done
|
Snij de dadels klein. In een wekpot doe de chia zaden, amandel melk en gesneden dadels. Roer dit heel goed door zodat de chia zaden niet op de bodem blijven zitten. Sluit de wekpot goed en doe deze min 2 uur in de koelkast of gewoon over nacht. |
2
Done
|
Haal de wekpot uit de koelkast, roer even alles goed door. Doe de inhoud in een blender en voeg de andere ingrediënten toe. Blend alles tot het een mousse is. Gebruik je diepvries aardbeien laat deze dan wel iets ontdooien. Serveer in een glas. Optioneel kun je nog wat toppings op als noten, aardbeien of gepofte rijst er op doen. |