Ingredients
-
Salade
-
1 krop trio sla
-
150 gram rijst
-
400 gram bloemkool
-
2 wortels
-
200 gram rode kool
-
7 radijsjes
-
1 etlp citroensap
-
1 etlp cajunpoeder
-
1 tlp tijm
-
1 etlp honing
-
olijfolie
-
dressing
-
1 tlp tahini
-
1 etlp sesamolie
-
1 etlp citroensap
-
1 teen knoflook
-
2 etlp water
-
zout en peper
Directions
Cajun Bloemkool Salade
Soms moet je eens wat anders proberen. Denk je aan een salade dan denk je waarschijnlijk niet snel aan rijst. Voor mijn Gingerroo SaladJars is het echter belangrijk dat ik ook koolhydraat verwerk. Ik besloot daarom een smaak combinatie te maken waarbij rijst heel erg goed zou werken. Aziatische smaken doen het goed met rijst maar ook cajun kruiden. Ik besloot bloemkool heerlijk in de oven te roosteren met wat cajun kruiden (ook heel lekker gewoon zo) en maakte zo een cajun bloemkool salade met rijst. Met alle rauwe kleurrijke groenten erin verwerkt een absolute aanrader.
Steps
1
Done
|
BLOEMKOOL Verwarm de oven voor op 200 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. | Snij de bloemkool in kleine roosjes. | Doe de bloemkool in een kom met 1 etlp olie, de cajunkruiden, tijm en honing. Hussel alles door elkaar. | Leg de bloemkool op de bakplaat. | Bak de bloemkool 30 minuten in de oven, hussel halverwege (15 min) de bloemkool even door elkaar. | Laat de bloemkool compleet afkoelen. | |
2
Done
|
RIJST Breng een pan water aan de kook. | Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. | Laat de rijst compleet afkoelen| |
3
Done
|
Wortel, Rode Kool en Radijsjes Maak de wortel en rode kool schoon en rasp ze. Ik heb hiervoor een keukenmachine gebruikt. | Was de radijsjes, snij de steeltjes eraf en snij in dunne plakjes.| |
4
Done
|
Dressing Pel de knoflook en snij deze zeer fijn of gebruik een knoflookpers. | Meng alle ingrediënten van de dressing. Proef de dressing en breng eventueel op smaak met zout en peper. |
5
Done
|
Saladjar samenstellen 1. Dressing |
6
Done
|
Saladjar eten: Draai de dichte pot op zijn kop en schud alles door elkaar. Salade pot is tot 3 dagen in de koelkast te bewaren. Dan is hij het lekkerste. Haal wel een half uur van tevoren uit de koelkast. |