Ingredients
-
Salade
-
2 handjes walnoten
-
100 gram cranberries (gedroogd)
-
100 gram spinazie
-
100 gram quinoa
-
2 appel
-
1 wortel
-
2 bosui
-
2 etlp citroensap
-
1 bouillonblokje
-
Dressing
-
3 etlp Griekse yoghurt
-
1 etlp mayonaise
-
1 etlp witte wijnazijn
-
honing 1 tlp
-
In Huis
-
bakpapier
-
zout en peper
Directions
Broccoli Appel Quinoa Salade
You Love it or You Hate it, fruit in je salade. I love it. Fruit kan juist dat extra zuurtje, zoetje of juist een structuur geven aan je salade. In deze saladjar van broccoli appel quinoa salade geeft het een lekkere crunch en een zuurtje. Het brengt een goede balans met de yoghurt dressing en de zachte quinoa. Ik ben heel benieuwd wat jullie er van vinden.
Zoals vele salade recepten hiervoor is dit een SaladJar recept. Een recept wat ik maakte om vooraf te kunnen maken en vervolgens door op een specifieke wijze in een weckpot te doen mee te kunnen nemen. Uiteraard is dit ook een geschikte salade als bijgerecht of zelfs als maaltijdsalade. Je kunt er bijvoorbeeld nog een stukje kip, vis of vega optie mij maken. Enjoy!
Steps
1
Done
|
Quinoa |
2
Done
|
Broccoli |
3
Done
|
Overige |
4
Done
|
Dressing Meng alle ingrediënten van de dressing. Proef de dressing en breng eventueel op smaak met zout en peper. |
5
Done
|
SaladJar samenstellen 1. Dressing |
6
Done
|
Saladjar eten: Eten op een bord: Eten uit de pot: Salade pot is tot 3 dagen in de koelkast te bewaren. Dan is hij het lekkerste. Haal wel een half uur van tevoren uit de koelkast. |