Ingredients
-
300 gram biefstuk
-
200 gram bladspinazie
-
1 paprika (rode)
-
1 avocado
-
1/2 komkommer
-
2 handjes ongezouten pinda's
-
4 etlp olijfolie
-
2 etlp soy saucee
-
1/2 citroen
-
2 tenen knoflook
-
1 tlp lichte basterdsuiker
Directions
Waar ik in de winter wel elke dag soep kan eten is het in de zomer zo dat ik wel elke dag een salade kan eten. Salades zijn namelijk net zo divers als soepen. Je kunt alle kanten op. Vandaag moesten we een lichte snelle maaltijd maken want Marcel moest sporten. Ik had zin in een salade en hij had zin in Spinazie. In de supermarkt bedachten we of we kip of beef wouden wat een biefstukje werd en zo maakten we samen een heerlijke Aziatische Spinazie Beef Salade.
De Aziatische Spinazie Beef Salade is onwijs makkelijk en snel te maken. Wat het een lekkere maaltijd salade, voorgerecht of bijgerecht maakt. De biefstuk bak je voor vijf minuten, je roosterd wat pinda’s, wast de groenten en snijdt deze en tot slot meng je nog even een dressing. Je hoeft niet meer dan 15 minuten bezig te zijn. Hoe ideaal! In de zomer heb ik namelijk sowieso al geen zin om in de keuken te moeten staan, al helemaal niet achter een warm fornuis.
Het recept is voor twee personen als maaltijd salade. Wil je het gebruiken als voorgerecht of bijgerecht kun je het recept ook prima aan houden. Wil je het voor vier personen maken dan kun je het recept verdubbelen.
Steps
1
Done
|
Dressing... In een kommetje meng samen 2 etlp olijfolie, sojasaus, het sap van een halve citroen, de tenen knoflook geperst (of heel fijn gesneden) en de suiker. Roer het goed door elkaar. Zet de dressing opzij. |
2
Done
|
Verwarm 2 etlp olijfolie in een pan en bak hier de biefstuk in. Ongeveer 5 min, waarbij je halverwege de biefstuk om draait. De biefstuk moet medium-raw gebakken zijn. Wil je hem gaarder dan moet je hem langer bakken. Haal de biefstuk uit de pan en laat hem even rusten op de snij plank. |
3
Done
|
Verdeel de spinazie over de borden en doe er 2 tlp van de dressing overheen. |
4
Done
|
Snij de komkommer in plakjes en de paprika en avocado in reepjes. Verdeel ze over de borden. |
5
Done
|
et een pan op het fornuis en rooster de pinda's in de droge pan een paar minuten tot ze kleur krijgen. Schud regelmatig de nootjes in de pan zodat ze niet verbranden. Laat de pinda's iets afkoelen op een bord en verdeel ze vervolgens over de borden. |
6
Done
|
Snij de biefstuk in reepjes en verdeel ze over de borden. Druip de dressing over de borden en serveer de rest ernaast. |