0 0
Kersen Crumble

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
200 gram kersen
30 gram suiker
30 gram + 1 tlp bloem
25 gram havermout
40 gram lichte basterd suiker
1/2 tlp bakpoeder
1/2 tlp baking soda
30 gram + extra boter

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Kersen Crumble

Ingredients

Directions

Share

Kersen Crumble

De kersen zijn in het seizoen en dus massaal te krijgen op de markt en in de supermarkten. Ik vind kersen er altijd prachtig uit zien, zo’n mooie donkere kleur. Perfect voor desserts. Ik had nog niet eerder iets met kersen gemaakt maar omdat ik op mijn rustige zondag wel iets lekkers ermee wou maken besloot ik voor een Kersen Crumble te gaan wat een heel makkelijk dessert is.

Crumbles zijn zo ontzettend makkelijk te maken de inhoud bestaat vaak uit fruit wat je alleen met wat suiker en bloem hoeft te bedekken en vervolgens maak je een crumble voor op het fruit wat ik deze keer heb gedaan met de superfood havermout. De eerste keer dat ik de Kersen Crumble maakte was hij nog al zoet in de overdosis van suiker. Bij de tweede keer paste ik de hoeveelheid suiker wat aan en smaakte het nog zoet, maar wel beter voor mijn vullingen.

Het recept is onwijs makkelijk, ben je een dessert vergeten te kopen dat is dit echt een go-to toetje. Het enige vervelende is de kersen ontpitten wat bij mij een rood slagveld achter liet.

Kersen Crumble - Buzz in the Kitchen

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 175 C

Neem twee kleine kommetjes en vet ze in met een beetje boter.

2
Done

Haal de stengels en pitten uit de kersen en halveer ze.

Meng de kersen met de suiker en 1 tlp bloem.
Verdeel het kersen mengsel over de twee bakjes.

3
Done

Smelt 30 gram boter in een pannetje.

In een kom meng de havermout 30 gram bloem, lichte basterdsuiker, bakpoeder, baking soda en de gesmolten boter. Meng het goed door elkaar tot een crumble.

Verdeel de crumble over de kersen.

4
Done

Bak de kersen crumble 30 minuten in de oven.

Laat het 10 minuten staan zodat het kommetje wat is afgekoeld en serveer met ijs en/of slagroom.

Zowel koud als warm lekker.

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

previous
Aziatische Spinazie Beef Salade
next
Perzik Kersen Cobbler
previous
Aziatische Spinazie Beef Salade
next
Perzik Kersen Cobbler

Add Your Comment