Ingredients
-
8 st eierkoeken
-
5 banaan
-
225 gram extra fijne suiker
-
40 gram bloem
-
snufje zout
-
475 ml melk
-
2 tlp vanillearoma
-
3 ei
-
30 gram ongezouten boter
Directions
Ik ben dol op de Amerikaanse homemade keuken. Het zijn vaak echter comfort food gerechten en dat is een keuken waar ik wel dol op ben. Een paar jaar geleden maakte ik voor het eerst bijvoorbeeld homemade American-style bananen pudding. Bij pudding in Nederland denken we niet zo snel aan een heerlijk, uitgebreid of chique nagerecht.
In America is een bananen pudding als deze niet zo maar een simpel snel dessert. Het is homemade pudding met verse bananen en een laagje cake.
Het moeilijkste van dit gerecht: de pudding maken en dan niet allemaal opeten voor je het in de schaal heb geschonken. Die geur van vanille is gewoon onweerstaanbaar. Mmm terwijl ik type stroomt het water al weer in mijn mond. Misschien maar weer eens voor een sunday diner met vrienden maken.
Steps
1
Done
|
Schil de banaan en snijd in plakjes. Snijd de eierkoeken in vieren. |
2
Done
|
Meng 170 gram suiker, de bloem, de zout en de melk in een sauspan en warm dit op een middel-laag vuur 5 minuten tot er langzaam bubbels in komen. Haal de pan van het fornuis. |
3
Done
|
Scheid de eieren en doe de eiwitten en eigeel in aparte kommen. Kluts het eigeel met 3 etlp van het warme melkmengsel. Schenk het eigeel bij de rest van het melkmengsel en plaats de pan weer op het fornuis. Blijf 6-8 minuten in de pan roeren tot er een dikke pudding vormt. |
4
Done
|
Haal de pan van het vuur en roer de vanille en boter er doorheen. |
5
Done
|
Neem een grote diepe schaal en leg de helft van de eierkoeken in de schaal en daarop de helft van de bananen. Schenk de helft van de pudding over de bananen. Herhaal dit nog een keer. Zet de schaal in de koelkast. |
6
Done
|
Kluts de eiwitten en de suiker stijf tot een glanzende meringue. Verdeel de meringue over de bananen pudding. Je kunt hiervoor een spuitzak gebruiken. Rooster de meringue met een brander. |
7
Done
|
Serveer de American-style bananen pudding direct of bewaar hem in de koelkast tot hij wordt geserveerd. |