0 0
Groene rijkgevulde pasta salade

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Salade
200 gram bladspinazie (vers)
100 gram farfella pasta
300 gram spekreepjes (magere)
300 gram broccoli
2 mozzarella
200 gram doperwten (vers of diepvries)
150 gram cherrytomaten
1 tlp citroensap
3 etlp yoghurt
1 etlp mayonaise
1/2 etlp witte wijnazijn
1 tlp Italiaanse kruiden
1 teen knoflook
zout en peper

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Groene rijkgevulde pasta salade

Saladjar

Ingredients

  • Salade

Directions

Share

Groene rijkgevulde pasta salade

Mijn Gingerroo Pasta salades zijn altijd favoriet. Vooral bij de mannen! Ik probeer daarom toch elke week minimaal een pasta salade te leveren en daar in weer te variëren. Gelukkig kun je met pasta’s heel veel kanten op. Vandaag op buzz in the kitchen een groene rijkgevulde pasta salade met broccoli, spinazie en doperwten. Voor de doperwten maak ik gebruik van verse, ben je echter kort in tijd kun je eventueel uit blik of pot gebruiken. Zelf vind ik dit veel minder smaak hebben, dan vers of uit de diepvries. Hou hier dus wel rekening mee!

In de salade zitten ook lekkere krokante spekreepjes. Ben je vegetarisch dan kun je deze uiteraard weg laten. Wil je toch een krokant hapje in je pasta salade voeg dan wat pijnboompitten of croutons toe. Heb je toch nog een krokantje in jouw lekkere salade.

Steps

1
Done

Pasta

Breng een pan water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking. | Giet de pasta af en spoel direct af met koudwater. Zo koel je de pasta direct compleet af.

2
Done

Spekjes

Bak de spekjes in een pan zonder boter krokant. | Haal de spekjes uit de pan en leg ze op een bord met keukenpapier. Laat de spekjes compleet afkoelen.

3
Done

Broccoli en Doperwten

Snij de broccoli in roosjes. | Breng een pan water aan de kook. | Blancheer de broccoli 5 minuten in het kokende water. | Haal de broccoli met een schuimspaan uit de pan en leg ze in een bak met ijswater of spoel de broccoli af met koud water. | Heb je verse* doperwten. Blancheer deze 5 minuten in het kokende water. Giet het water af en leg de doperwten in ijswater of spoel af met koud water. (Heb je doperwten uit blik dan kun je deze gewoon zo gebruiken).

4
Done

Mozzarella en Cherry tomaten

Snij de mozzarella in blokjes. | Was de cherrytomaten en halveer ze.

5
Done

Dressing

Pel de knoflook en snij deze zeer fijn of gebruik een knoflookpers. | Meng alle ingrediënten van de dressing. Proef de dressing en breng eventueel op smaak met zout en peper.

6
Done

SaladJar Samenstellen

1. Dressing
2. cherrytomaten
3. doperwten
4. mozzarella
5. broccoli
6. spekreepjes
7. pasta
8. spinazie + citroensap

7
Done

Saladjar eten:

Draai de dichte pot op zijn kop en schud alles door elkaar.

Salade pot is tot 3 dagen in de koelkast te bewaren. Dan is hij het lekkerste. Haal wel een half uur van tevoren uit de koelkast.

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

Surinaamse Bami | Buzz in the Kitchen
previous
Surinaamse Bami (van Francesca Kookt)
Cajun Bloemkool Salade | Buzz in the Kitchen
next
Cajun Bloemkool Salade
Surinaamse Bami | Buzz in the Kitchen
previous
Surinaamse Bami (van Francesca Kookt)
Cajun Bloemkool Salade | Buzz in the Kitchen
next
Cajun Bloemkool Salade

Add Your Comment