Ingredients
-
4 eiwit
-
200 gram suiker
Directions
Een cupcake is pas af als er frosting op zit!
Althans dat vindt ik. Anders zijn het immers gewoon cakejes.
Een van de makkelijkste frostings om te maken is een meringue frosting. Soms heb ik geen geduld te wachten tot boter zacht is geworden of gewoon weg niet alle ingrediënten in huis voor een buttercream of marshmallow frosting. Een meringue frosting is dan een makkelijke uitkomst. Je hebt namelijk maar twee ingrediënten voor nodig: eieren en suiker, twee ingrediënten die ik vaak wel in huis heb. De frosting is makkelijk te maken en nog lekker ook.
Wil je het nog feestelijker maken dan kun je er ook voor kiezen met een brander de randjes nog goudbruin te maken.
Steps
1
Done
|
Je gaat au bain-marie te werk: Zet een kleine pan met een laagje water op en breng dit bijna tot koken. (Een simmer, maar niet kokend). Zet een hittebestendige kom op de pan en doe hierin de eiwitten en suiker. Roer de eiwitten en suiker door elkaar tot de suiker gesmolten is. |
2
Done
|
Haal de kom van de pan (kijk uit het is heet) en laat het 10 minuten afkoelen. |
3
Done
|
Mix de eiwitten en suiker met een mixer tot het een meringue vormt en je pieken kunt maken die blijven staan (Het is dus stevig). Mix eerst op een laag tempo en breng dit langzaam omhoog. |
4
Done
|
**Je kunt de meringue frosting direct gebruiken op een cupcake of taart. Wil je het nog mooier maken? Gebruik een brander om de meringue frosting wat kleur te geven. |