Ingredients
-
300 gram rijst
-
2 etlp olijfolie
-
1 rode ui
-
2 tenen knoflook
-
1 Spaanse peper
-
1 paprika (rood)
-
500 gram tomaten
-
360 gram Hollandse garnalen
-
3 etlp Red Curry Paste
-
200 ml kokosmelk
-
bosje koriander
-
zout en peper
Directions
Thaise curry is ontzettend makkelijk te maken en omdat ik alleen at en het een doordeweekse avond was besloot ik rode curry te maken met garnalen. Geïnspireerd door een recept wat ik in de supermarkt vond besloot ik wat meer spice en groenten te te voegen. Dat is het fijne aan curry’s je kunt er zoveel variatie aan brengen als je zelf wilt.
Bij de curry heb ik witte basmati rijst gemaakt om de pittige curry iets te neutraliseren. Hou je niet zo van pit voeg dan minder curry pasta toe of meer kokosmelk. De kokosmelk maakt de curry namelijk iets milder. Zelf ben ik dol op een beetje pit en heb daarom extra peper toegevoegd en wat extra curry pasta.
Steps
1
Done
|
Kook water in een pan voor de rijst en bereid de rijst volgens de verpakking. |
2
Done
|
Snipper de ui, snij de Spaanse peper in ringen, de paprika in reepjes en de tomaten in blokjes. Verhit de olijfolie in een wok. Fruit de uien en geperste knoflook in de wok voor 2 minuten. Voeg de paprika toe en roerbak deze voor 2 minuten mee. Voeg de tomaten toe en roerbak nog eens 3 minuten. |
3
Done
|
Doe de garnalen en curry pasta bij de groenten in de wok en roer deze goed door 2 minuten. Schenk dan de kokosmelk bij de curry en laat dit nog eens 5 minuten staan. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de Rijst over de borden. Schep de rode garnalen curry ernaast en besprenkel deze met wat koriander blaadjes. |