0 0
Donut Wentelteefjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 eieren
50 ml melk
2 tlp vanille extract
1/2 etlp lichte basterdsuiker
1 etlp boter
1 etlp zonnebloemolie
witbrood
suiker

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Donut Wentelteefjes

Een gerecht met veel herinneringen.

Ingredients

Directions

Share

Donut Wentelteefjes

 

Vroeger als mijn broertje en ik op woensdagmiddag vrij waren, maakten mijn moeders als we geluk hadden wel eens wentelteefjes voor ons. Het voelde altijd als iets speciaals en heeft daarom misschien ook wel een sentimenteel iets voor mij. Ik ben nog altijd dol op wentelteefjes. Tegenwoordig maak ik ze echter niet zo vaak meer. Ik heb ze namelijk het liefst van wit brood en dat heb ik niet altijd in huis.

Ik was altijd dol op mijn moeders wentelteefjes maar toch maak ik mijne iets anders. Ik maak namelijk geen gewone wentelteefjes maar zoals ik ze zelf noem: donut wentelteefjes. Vanwaar die naam? Bij het klussen van het mengsel voeg ik namelijk al vanille extract en suiker toe, daarnaast zorg ik er voor dat er een goede laag boter en olie in de pan zit zodat het een beetje frituurt als een donut.

Wentelteefjes zijn ontzettend makkelijk te maken en kan bijna niet mis gaan. Een echt ‘no fuzz‘ gerecht. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig waar van ik kan garanderen dat je die waarschijnlijk al in huis hebt. Erg lekker om dus eens te maken als ontbijt of zoals mijn moeder deed voor de lunch.

Steps

1
Done

In een kom kluts de eieren los.

Voeg de melk toe aan de eieren en meng dit goed.

Voeg de vanille en basterd suiker toe en roer dit goed door elkaar.

2
Done

Zet een kleine koekenpan (groot genoeg voor je brood sneetjes) op het fornuis en warm hierin de boter en olie.

Doop een sneetje brood in de kom met ei. Zorg er voor dat beide kanten goed bedenkt zijn met het eimengsel.

3
Done

Als de boter en olie goed warm is leg het brood in de pan. Zet het vuur iets lager, anders verbrand het brood te snel.
Na 2-3 minuten als de onderkant goudbruin is, draai de boterham om en bak de andere kant nog eens 1-2 minuten.

Haal het brood uit de pan en op een bord en strooi wat suiker over het brood (zoveel als je zelf wilt). Serveer direct.

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

previous
Mini Courgette Frittatas
Zoete Aardappel Enchilada | Buzz in the Kitchen
next
Zoete Aardappel Enchilada’s
previous
Mini Courgette Frittatas
Zoete Aardappel Enchilada | Buzz in the Kitchen
next
Zoete Aardappel Enchilada’s

Add Your Comment