Ingredients
-
150 gram gezouten noten mix
-
15 st Wether's Original
-
180 gram honing
-
1 etlp sesamzaad
Directions
Op 24Kitchen zag ik bij een programma (geen idee meer welke, mocht je een idee hebben let me know!) dit simpele maar zo zoette gerecht voorbij komen. Een toffee reep gemaakt van honing en Werther’s Original, gezouten nootjes en sesam zaadjes. Het recept leek zo simpel, dat ik eigenlijk alleen de ingrediënten heb onthouden en de rest een beetje uitgevogeld heb. Met succes! De reep is super lekker, maar wel ontzettend sticky vandaar de naam sticky honing notenbar.
De smaak van de honing, Werther’s Originals in combinatie met de gezouten noten is heerlijk. De snoepjes zorgen ervoor dat de bar hard als karamel wordt, daarom is het erg belangrijke deze goed over de plaat te verdelen. Ik noem het een ‘sticky’ bar omdat het wel een gevalletje is van ‘eet niet alles, want dan kan je beter je tandarts vast bellen voor een afspraak’. Het is de bedoeling dat je de sticky honing noten bar in stukken breekt. Een goede en lekkere traktatie om te delen.
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven vooor op 180 C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. |
2
Done
|
Hak alle noten en de Wether's Originals in grove stukken. Strooi de stukken over de bakplaat. Giet de honing over de noten en snoepjes, zodat ze allemaal bedekt zijn met honing. |
3
Done
|
Zet de bakplaat 20 minuten in de oven. Haal de bakplaat uit de oven en laat de sticky honing notenbar compleet afkoelen voor je deze in stukken breekt. De notenbar moet goed hard worden. |