Ingredients
-
260 gram (1 pak) bastogne koek
-
55 gram suiker
-
75 gram ongezouten boter
-
500 gram mascarpone
-
397 gram (1 blik) gecondenseerde melk
-
1 tlp citroensap
-
900 gram kersen taartvulling
Directions
Voor het kerstdiner van eerste kerstdag had ik alle gangen bedacht, althans dat dacht ik. Op 24 december (de dag voor kerst) bedacht ik me namelijk op eens dat ik compleet het dessert was vergeten. Ik wou een voor een simpel dessert gaan, omdat ik al wist dat ik de hele dag in de keuken zou staan voor de gerechten van alle andere gangen. Ik besloot een kersen cheesecake mousse te maken geserveerd in een wijnglas.
Deze kersen cheesecake mousse heb je echter in 15 minuten gemaakt en zet je dan alleen nog voor minimaal een half uur in de koelkast. Heerlijk simpel en een heerlijk einde van een kerstdiner. De porties waren wel iets te groot maar dat maakte het niet minder lekker.
De kersen cheesecake mousse bestaat uit drie-lagen. Een bastogne koek laag, een mousse bestaand uit mascarpone en gecondenseerde melk en tot slot kersen taartvulling. Ik heb het elk 1 laag gedaan, maar je kunt ook meerdere lagen maken en een toefje slagroom er op is natuurlijk ook altijd lekker.
Steps
1
Done
|
Kruimel de bastogne koeken zeer fijn en doe ze in een grote kom. Smelt de boter en giet deze bij de bastogne kruimels. Voeg 55 gram suiker toe en meng dit goed door elkaar. Vul alle glazen met een goede bodem van het bastogne mengsel. |
2
Done
|
In een tweede kom meng de mascarpone, gecondenseerde melk en citroen sap goed door elkaar. Maak in de glazen een tweede laag van het mascarpone mengsel. |
3
Done
|
Maak het glas af met een laatste laag met de kersen taartvulling. Zet de glazen nog minimaal 30 minuten in de koelkast voor je het dessert serveert. |