0 0
Cornbread

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

115 gram (+ extra) ongezouten boter
250 ml karnemelk
3 eieren
145 gram bloem
250 gram maisbloem
4 etlp suiker
1 tlp zout
1 1/2 tlp bakpoeder
1/2 tlp baking soda (zuiveringszout)

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Cornbread

*adaptatie Martha Steward

Een typisch Amerikaans bijgerecht tijdens Thanksgiving.

Ingredients

Directions

Share

Amerikaanse Cornbread

 

Ik ben dol op de Amerikaanse keuken. Het bestaat uit tal van gerechten geïnspireerd door vele culturen van het land. Bij de Amerikaanse keuken denken veel mensen aan voornamelijk hamburgers of andere gerechten die erg dik makend of vettig zijn. Er zijn echter ook tal van gerechten met een complete homemade en familie gevoel. Een recept wat ik al heel lang wou proberen te maken is cornbread. Vrij vertaald is het maisbrood maar Amerikaanse cornbread lijkt niet op het maisbrood zoals wij dat kennen. Het is meer een cake wat iets hartigs en zoet tegelijk van smaak heeft.

De eerste keer dat ik cornbread heb gegeten is niet eens zolang geleden het was bij de hotspot Graceland BAR-B-Q. Cornbread wordt traditioneel bij een Thanksgiving Turkey Diner geserveerd en voor mijn eerste kerstdiner (wat ik bereide wel te verstaan) was ik vast beraden om cornbread te maken, maar dan moest ik eerst maisbloem vinden. Gelukkig kun je veel buitenlandse ingrediënten tegenwoordig heel goed in de supermarkt of een toko vinden. Ik slaagde bij de Albert Heijn met Remais Maisbloem.

De cornbread was een heerlijke bijgerecht bij het kerstdiner. Ik had een recept van Martha Steward gebruikt, waarbij ik wel de hoeveelheid suiker flink had terug gedrongen, omdat ik cornbread te zoet niet lekker vind als je het bij vlees serveert. De cornbread blijft met een kleine aanpassing van de hoeveelheid suiker wel gewoon zijn lekkere zoete mais smaak behouden. 

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 200 C. Smeer een ovenschaal in met boter.

2
Done

Smelt de 115 gram boter in een pannetje.
Meng de gesmolten boter in een kom samen met de karnemelk en eieren.

3
Done

In een tweede kom meng de maisbloem, bloem, suiker, bakpoeder, zout en baking soda samen.

Voeg het bloem mengsel beetje bij beetje toe aan het boter mengsel tot het allemaal goed gecombineerd is. Voeg niet alle bloem in een keer toe aan de boter, maar doe dit echt beetje bij beetje.

4
Done

Schenk het beslag in de ingevette ovenschaal.

Zet de ovenschaal in de oven voor 20 minuten. De cornbread is klaar als je een saté prikker in het midden van de cake prikt en deze er schoon uit komt.

Haal de cornbread uit de oven en laat het compleet afkoelen voor je het serveert.

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

kersen cheesecake mousse | buzz in the kitchen
previous
Kersen Cheesecake Mousse
next
Spoom
kersen cheesecake mousse | buzz in the kitchen
previous
Kersen Cheesecake Mousse
next
Spoom

Add Your Comment