Cornbread

0 0
Cornbread

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

120 gram (+ extra) ongezouten boter
250 ml karnemelk
3 eieren
145 gram bloem
250 gram maisbloem
4 eetlepels suiker
1 theelepel zout
1,5 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel baking soda

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Cuisine:

    Directions

    Cornbread

    Misschien een niet zo populaire mening, maar ik ben dol op de Amerikaanse keuken. Het bestaat namelijk uit tal van gerechten die beïnvloed zijn door heel veel culturen. Nou moet je niet denken aan hamburgers en andere dik makende en vette gerechten. Maar vooral gerechten die het concept comfort food heel goed omarmen. Een recept wat al heel lang op mijn to-make lijst stond is cornbread. Vrij vertaald maisbrood, maar absoluut niet te vergelijken met hoe wij het maisbrood in Nederland kennen. Cornbread is namelijk meer als een cake, met een zowel zoete als hartige smaak.

    Onlangs at ik cornbread bij het Amerikaanse restaurant Graceland BAR-B-Q in Amsterdam (inmiddels gesloten).  Traditioneel wordt het vaak tijdens een Thanksgiving Turkey Diner geserveerd. Voor mijn eerste kerstdiner (althans wat ik zou koken), was ik vast beraden om cornbread te maken.

    Uiteraard gebruikte ik voor de eerste keer een ander recept, gezien dit wel een klassieker is. Ik gebruikte het recept van Martha Steward, maar vond dit veelte zoet. Ik besloot daarom de hoeveelheid suiker flink terug te dringen. Cornbread moet wel zoet zijn, maar te zoet daar houd ik gewoon niet van. Het resultaat was erg lekker en deze houden we er in voor de kerstdagen!

    *Dit recept stond voorheen op Recepthoekje.nl (datum 07-01-2015)

     


    Bekijk ook eens:

    Steps

    1
    Done

    Verwarm de oven voor op 200 graden. | Vet een ovenschaal in met boter. | In een pan of in de magnetron, smelt 115 gram boter. | Laat de boter iets afkoelen.

    2
    Done

    Doe de gesmolten boter in een grote kom en meng met de karnemelk en eieren. |

    3
    Done

    In een tweede kom meng de maisbloem, bloem, suiker, bakpoeder, zout en baking soda door elkaar. | Voeg de bloem beetje bij beetje toe aan het boter mengsel tot het allemaal goed gecombineerd is. |

    4
    Done

    Schenk het beslag in de ingevette ovenschaal. | Zet de ovenschaal in de oven voor 20 minuten. De cornbread is klaar als je een saté prikker in het midden van de cake prikt en deze er schoon uit komt. | Haal de cornbread uit de oven en laat het iets afkoelen voor je het serveert.

    wendy panse-moedt

    Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

    Geroosterde Honing Sinaasappel Kip - Kidshoekje.nl
    previous
    Geroosterde Honing Sinaasappel Kip
    Pastinaak Frietjes - Kidshoekje.nl
    next
    Pastinaak Frietjes

    Add Your Comment