Ingredients
-
2 filets pangafilet
-
150 gram panko broodkruimels
-
paar takjes dille
-
1 citroen
-
4 etlp bloem
-
1 ei
-
In Huis
-
2 etlp olijfolie
-
zout en peper
Directions
De Albert Heijn moestuin kruiden doen het bij ons heel erg goed en dat terwijl ik echt niet iemand ben met groene vingers. Zolang het alleen water nodig heeft kan ik het wel in leven houden. Toen de moestuin actie van de AH was had ik alle moestuintjes. Inmiddels hebben er maar acht het overleefd. Het zijn vooral de kruiden die het onwijs goed doen: basilicum, bieslook, tijm, krulpeterselie en dille.
Na mijn vakantie was het eerste wat ik bij aankomst thuis zag dat mijn dille gigantisch lang was geworden. Ik had een stengel die wel bijna een meter lang was, met aan het einde een prachtige gele bloem (nooit geweten dat dille zulke bloemen kregen). Tijd dus om eens wat te gaan doen met mijn verse dille.
Als ik aan dille denk, denk ik aan vis en dan voornamelijk zalm, gravad lax! Helaas eten wij dit nooit, omdat Marcel het gewoon niet lekker vindt. De enige vis die hij wel lust is wit vis en daarom besloot ik aan de slag te gaan met de dille en pangafilet.
Ik dacht ik kan gaan voor een citroen dille botersausje (maar dat klonk me op dat moment als teveel werk) of een lekker krokant laagje met panko! Panko is een Japanse broodkruimel en erg lekker om heerlijke krokante laagjes om bijvoorbeeld kip of vis te maken. Het werd een Citroen Dille Panko Pangafilet. Fris van de dille en citroen, krokant van de panko en net niet te vissig voor Marcel. Makkelijk en snel om te maken en een visje op zijn tijd is erg goed tijdens de zwangerschap.
Serveer de pangafilet met aardappels en groenten en wat partjes citroen.
*recept is voor 2 personen!
Steps
1
Done
|
Neem drie diepe borden: |
2
Done
|
Verwarm de olie in een koekenpan. Dip de vis eerst in de bloem, dan in het ei en bedek het vervolgens helemaal met het panko mengsel. Leg dan de vis in de hete pan. Doe dit met beide filets. Bak de vis aan beide kanten zo'n 4 minuten. Let op dat de panko niet te veel aanbrand, anders moet je het vuur iets lager zetten. De vis is klaar als deze gaar is en een krokant goudbruine buitenlaag heeft. Serveer met aardappels en groenten en nog een halve citroen voor de frisheid. |
2 Comments Hide Comments
[…] Donderdag – Panko Panga […]
[…] – Citroen Dille Panko Panga met aardappel puree en […]