0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 Ananas
8 saté prikker
bruine suiker
honing

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Sweet Ananas BBQ Spies

Lekker met honing of gekarameliseerde bruine suiker

Features:
  Cuisine:

   Ingredients

   Directions

   Share

   Sweet Ananas BBQ Spies

   Van warm weer moet je in Nederland optimaal gebruik maken om te kunnen barbecue. Gezellig met vrienden, heerlijk barbecue vlees, sausjes, salades en ga zo maar door. Bij zo’n heerlijke zomerse maaltijd hoort ook een tropisch en passend dessert. Toen ik in de supermarkt fruit aan het kopen was (want de opties zijn reuze in de zomer) kwam ik op het idee om ananas te kopen voor op de barbecue: sweet bbq ananas spies. Dat klinkt goed!

   Bij een Braziliaans restaurant waar ik al een aantal keer met mijn werk ben gaan eten heb ik dit gerecht voorbij zien komen. Daar serveren ze alles door langs de tafels te komen met gigantische spiesen vlees met als afsluiting een spies met ananas er aan. Een goed idee om eens ook thuis op de barbecue te proberen, maar dan in het klein. Met wat online research wat de beste manier is om ananas op de barbecue te bereiden (wat vrij simpel bleek) besloot ik de proef op de som te nemen met de sweet bbq ananas spies.

   De ananas spiesen zijn gegrild op zich al heel lekker, maar om nog even wat extra te geven besloot ik de helft te serveren met honing er overheen en de andere helft met bruine suiker die ik met een brander liet karameliseren. Mijn favoriet de sweet bbq ananas spiesen met gekarameliseerde bruine suiker. Lekker die crunch er omheen. De honing was zeer zeker ook lekker voor een iets gezondere variant. Een top dessert spies om een geslaagde barbecue avond mee af te sluiten.

    


   Maak je een van de recepten van Recepthoekje en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @recepthoekje en #recepthoekje te vermelden en ik zal het delen!

   Steps

   1
   Done

   Laat de saté prikkers minimaal 1 uur in water weken. Dit zorgt ervoor dat ze niet verbranden op de barbecue.

   2
   Done

   Haal de kroon en kont van de ananas en snij de ananas vervolgens in 8 repen. Snij de kern (het harde gedeelte) van elke reep af.
   (Snij eerst door de helft, vervolgens in kwarten en dan in 1/8 stuk).

   Spies de ananas repen aan de saté prikkers.

   3
   Done

   Maak de barbecue lekker warm. Leg de ananas spiesen op de barbecue beginnend op de schilkant. Draai de ananas vervolgens geregeld om zodat alle kanten een bruine, barbecue kleur krijgen. (totaal ongeveer 5 minuten afhankelijk van hoe warm je barbecue is.)

   4
   Done

   Haal de ananas spiesen van de barbecue en leg ze op een bord. Doe direct zoals jezelf wens honing of bruine suiker op de ananas spiesen. Laat de honing/bruinesuiker goed smelten op de ananas en serveer.

   Je kunt er nog voor kiezen de bruine suiker extra te karameliseren met een brander als je deze in huis hebt.

   Wendy

   In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

   previous
   Watermeloen Sap
   next
   Citroen Dille Panko Panga
   previous
   Watermeloen Sap
   next
   Citroen Dille Panko Panga

   Add Your Comment