Ingredients
-
2 zoete aardappel
-
300 gram kipfilet
-
1 tlp mexicaanse kruiden
-
300 gram salsa
-
1 tlp knoflookpoeder
-
1 tomaat
-
150 gram mais (uit blik)
-
paar takjes koriander
-
8 bloemtortilla (kleine)
-
100 gram geraspte kaas
-
zout en peper
-
boter
Directions
Al een aantal jaar hebben wij met een vrienden elke zondag Sunday Dinner. Gezellig met elkaar bij elkaar eten en nieuwe recepten uitproberen.
Ik ben echt van de comfort food vooral zondags. Het mag wel een beetje ingewikkeld maar je wilt ook gewoon gezellig met je vrienden zitten en niet de hele tijd in de keuken hangen. Deze zondag had ik besloten zoete aardappel enchilada’s te maken met kip. Niet heel ingewikkeld, maar een paar ingrediënten, waarvan je een aantal ook weg kan laten of vervangen, en gewoon sowieso een lekkere Mexicaanse maaltijd hebt.
Toen ging de Sunday Dinner niet door. Geen probleem vries ik de kip in en eten we het de week erop. Maar helaas ging het weer niet door. Ik had echter onwijs zin om dit gerecht te maken en besloot het dan maar met ze tweeën te eten. Wat aanpassingen, wat we hadden ingrediënten voor 4 personen en voila lekker eten! We hielden wel nog wat van het zoete aardappel kip prutje over, maar dat heeft Marcel de volgende dag gewoon als lunch gegeten.
De mais en zoete aardappel maken het gerecht lekker zoet en de Mexicaanse kruiden en koriander geven daarbij een tegen hangende smaak. Wil je toch wat pit? Voeg dan nog 1/2 tlp chilipoeder toe aan het mengsel!
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 C |
2
Done
|
Schil de aardappels en hak ze in kleine blokjes. Zet een pan met water op voor de aardappels en breng het water aan de kook. Voeg de aardappels toe met wat zout en laat dit 13 minuten koken tot de aardappels zacht zijn als je er met een vork in prikt. |
3
Done
|
Snij de kip in blokjes. Zet een koekenpan op het fornuis en warm hier 1 etlp boter in. Bak de kip met 1 tlp Mexicaanse kruiden tot de kip goudbruin en gaar is. Haal de pan van het vuur. |
4
Done
|
In de ovenschaal schenk de helft van de salsa als bodem. Snij de tomaat in blokjes Giet de mais uit blik af. Snij de blaadjes koriander klein. In een grote kom meng de aardappel, kip, tomaat, mais, koriander en knoflookpoeder samen met wat zout en peper om op smaak te brengen. |
5
Done
|
|
6
Done
|
Schenk de andere helft van de salsa over de tortilla's en maak het af met nog wat geraspte kaas over de tortilla's. Zet de ovenschaal in de oven voor 10-15 minuten. De kaas moet lekker gesmolten zijn en de tortilla's wat krokant. |
2 Comments Hide Comments
[…] Woensdag – Zoete Aardappel Enchillasa’s met Kip […]
[…] Woensdag – Zoete Aardappel Enchilada’s […]