Ingredients
-
220 gram bloem
-
1/2 tlp baking soda (zuiveringszout)
-
1/2 tlp zout
-
165 gram ongezouten boter
-
140 gram lichte basterdsuiker
-
110 gram suiker
-
1 etlp vanille extract
-
2 eieren
-
100 gram pure chocolade chips
-
70 gram pecannoten
-
maple syrup
Directions
Mijn absolute favoriete koekjes zijn mijn Famous Chocolate Chip Cookies. Wat ook precies de reden is dat ik ze als bedankjes had gemaakt voor de gasten van onze bruiloft. Ik moest er toen echter zoveel maken, dat ik ze niet meer kon zien. Het is dus al een tijd geleden dat ik ze had gemaakt, vooral Marcel vond dat het wel weer eens tijd was! Op een heerlijke vrije dag besloot ik daarom maar eens chocolate chip cookies te maken in de nieuwe keuken. Terwijl ik echter het deeg aan het maken was, kwam ik op het idee om Maple Pecan Chocolate Chip Cookies te maken. Maple Syrup en Pecannoten samen in mijn favoriete koekje, een goede match voor de winterse feestdagen.
Het recept voor de Maple Pecan Chocolate Chip Cookies, lijkt heel erg op de Famour Chocolate Chip Cookies, maar door de extra toevoegingen worden ze alleen maar lekkerder. De combinatie van Maple Syrup (Ahorn Siroop) en pecannoten is een bekende in de Amerikaanse bak wereld, dus waarom niet in een koekje. Heerlijk voor de koude winterse dagen met een glas thee of warme chocolade melk op de bank met een Maple Pecan Chocolate Chip koekje erbij!
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 165 C. |
2
Done
|
Meng in een kom (geschikt voor de mixer) de suikers samen en zet opzij. Smelt in een klein saus pannetje de boter. In een klein kommetje meng de vanille, maple syrup, 1 ei en 1 ei-geel samen en schenk deze vervolgens bij de suikers. Meng het geheel goed door elkaar. |
3
Done
|
Voeg in een tweede kom de bloem, baking soda en zout samen en roer dit goed door. Voeg beetje bij beetje de bloem toe aan de suikers terwijl je mixt. Begin met 1/3 van het bloem toe te voegen en steeds een beetje meer. Voeg niet het bloem in een keer toe aan het boter-suiker mengsel. |
4
Done
|
Hak de pecannoten klein Haal de mixer uit de deegkom en voeg de helft van de chocolade chips en pecannoten toe. Vouw deze in het deeg met een spatel. |
5
Done
|
|
6
Done
|
Zet de bakplaat in de oven en bak de koekjes voor 15 minuten. Zodra de koekjes licht bruin aan de randen worden zijn ze klaar. Haal de koekjes uit de oven. |
7
Done
|
Doe wat maple syrup in een kommetje en smeer met een kwast wat van de siroop over de koekjes terwijl ze nog warm zijn. Laat de koekjes 30 minuten op de bakplaat afkoelen. Haal ze vervolgens van de bakplaat en laat ze in hun geheel afkoelen. |