Ingredients
-
2 paprika
-
2 rode ui
-
350 gram kipfilet
-
1-2 etlp cayennepeper poeder
-
400 gram gemengde bonen (uit blik)
-
1 tlp komijn
-
250 gram rijst (voorgekookt)
-
1 citroen
-
8 bloemtortilla
-
olijfolie
-
zout en peper
-
salsa of guacamole (optioneel)
Directions
Op zaterdagochtend bedenk ik meestal, waarschijnlijk zoals de meeste mensen, wat ik voor boodschappen moet halen en wat ik dus in het weekend ga eten. Ik doe dan vaak inspiratie op uit kookboeken, online of op Pinterest.
Ik was naar de zender 24Kitchen aan het kijken waar Jamie Oliver lekker aan het kokkerellen was. Zelf ben ik groot fan van zijn 15 en 30 minutes boeken. Ik ben namelijk dol op maaltijden die niet al te veel tijd innemen. Vooral door de weeks. Het was nu het weekend en dan mag het altijd wel wat uitgebreider.
Ik had wel zin in Mexicaans en besloot Mexicaanse Kip & Rijst Fajita’s te maken voor onze Sunday Dinner. Een gevulde bloem tortilla met kip en een mix van bonen en rijst. Heel erg vullend en erg lekker. Het maakt niet uit wat voor bonen je kiest. Je kunt zelf een mix maken of een blik kopen waarin ze al gemengd zijn. In mijn blik zaten red kidney beans, blackeye beans en gungo peas. In de pan worden ze lekker krokant erg lekker voor een goed gevulde Fajita.
Steps
1
Done
|
Snij de paprika's en uien grof in grote stukken. Zet een grillpan op middel hoog vuur op het fornuis en laat de pan warm worden. Zodra de pan warm is, leg de paprika en uien op de grillpan. Doe wat zout en peper over de groenten. Laat de groenten ongeveer 10 minuten in de pan en hussel ze af en toe of draai ze om. Als de groenten zijn gegrild haal ze uit de pan en zet de pan terug op het fornuis op een laag vuur. |
2
Done
|
Maak de kipfilets schoon en snij ze in twee mooie plakken. Leg de kipfilets op bakpapier. Besprenkel de kipfilet met cayenne poeder zodat de gehele kip een oranje/rode laag heeft van het poeder. Hou je niet heel erg van pittig, dan kun je kiezen om wat minder poeder te doen of kiezen voor paprika poeder. Vouw het bakpapier om de kipfilets en sla met een deegroller de kipfilets plat. Voeg 1 etlp olijfolie toe aan de grilpan en gril de kipfilet in de pan tot ze gaar zijn. Zodra de kip klaar is haal deze uit de pan. Snij hem pas in reepjes als je gaat serveren. Laat de grilpan op het fornuis staan. |
3
Done
|
Giet de bonen in een vergiet af, spoel ze af met koud water en laat ze helemaal uitlekken. Zet een hapjespan op het fornuis met 1 eetlepel olie en laat de pan heet worden. Doe de bonen in de hapjespan met 1 tlp komijnpoeder. Laat dit voor ongeveer 5 minuten staan. Schep de bonen regelmatig om. Zodra de bonen een krokant velletje hebben kun je de voorgekookte rijst toevoegen, samen met wat citroensap. Laat dit voor 5 minuten staan en roer regelmatig om. |
4
Done
|