Spoelder: De online slager
Eind vorig jaar kreeg ik de vraag of ik voor Buzz in the Kitchen eens gebruik wou maken van de webshop van ambachtelijke slager: Spoelder. Ik kreeg een coupon om uit te geven in hun webshop en zou dan mijn bevindingen delen op Buzz in the Kitchen. Vlees is iets waar ik wel raad mee weet, dus besloot ik in te gaan op het aanbod.
Spoelder is een ambachtelijke slager met winkels in Laren en Den Dolder. Inmiddels hebben ze hun expertise op vleesgebied uitgebreid naar een online webshop waar je ook hun vlees kunt bestellen. Een webshop vol vlees: varken, rund, lam, kip&kalkoen, kalf en wild. De website is duidelijk onderverdeeld in categorieën om zo het stukje vlees te vinden waar jij naar op zoek bent.
Het winter is het seizoen van de wild en daarom besloot ik een wild probeerpakket te bestellen. Het bestel proces van de webshop is heel simpel. Je selecteer het vlees en hebt in sommige gevallen vervolgens de optie hoeveel gram je van het vlees wilt bestellen. Met een druk op de knop stop je het vlees in je winkelmandje en dan is het een kwestie van betalen.
Bestel je vóór 14:00 dan heb je de volgende dag je vlees nog in huis. De verzendkosten zijn vanaf 60 euro gratis, maar het is dan ook niet een website waar je snel alléén 2 biefstukjes besteld.
Het vlees wordt gewoon via PostNL bezorgd geleverd in een koelbox met koelelementen. Het vlees is hierdoor nog goed gekoeld. Het vlees zelf is vacuüm verpakt waardoor het langer houdbaar is. Bij de bestelling zit een brief die duidelijke uitleg geeft over de verpakkingswijze en hoe lang het vlees vervolgens nog in de koelkast of in de vriezer is te bewaren:
Wild, Rund, Kalf en Lamsvlees tot max 7 dagen in de koelkast.
Varkensvlees en gevogelte tot max 3 dagen in de koelkast.
In de vriezer is het vlees tot 6 maanden houdbaar.
Het wild-probeerpakket bestond uit vier verschillende soorten vlees: hertenbiefstuk, fazantfilet , wildzwijn biefstuk en Veluwse eendenborstfilet. Natuurlijk ging ik dit allemaal niet in een keer koken en heb daarom alles behalve de hertenbiefstuk ingevroren. Inmiddels heb ik de hertenbiefstuk en eendenborstfilet gegeten. Het vlees is echt van goede kwaliteit je proeft het gewoon, super mals en goed van smaak.
Voor het kerstontbijt hadden we ook vleeswaren besteld (ossenworst, gedroogde huisgemaakte rauwe ham en runder entrecôte) ook deze waren allemaal stuk voor stuk erg lekker. Vooral aan de rauwe ham zat ontzettend veel smaak. Je proeft de ambacht er gewoon aan af.
Bij de webshop van Spoelder is niet per se een website waar je wekelijks je stukje vlees besteld. Dat gezegd is het zeker aan te raden als je eens goed wilt uitpakken met een lekker stuk vlees of op zoek bent naar iets specifieks. De webshop is overzichtelijk en de service en kwaliteit van het vlees is waardoor ik Spoelder zeker zou aanraden. Maak je, je zorgen om de hoge verzendkosten, je kunt altijd meer bestellen en dit in vriezen. De smaak blijft zeker behouden.
Meer informatie over Spoelder? Kijk dan op de site: Spoelder.nl
Klik hier voor het recept voor hertenbiefstuk in een kruidige boter
Klik hier voor het recept voor 5 Spice Eenden Wraps
*De producten uit dit artikel heeft Buzz in the Kitchen opgestuurd gekregen.