0 0
Hertenbiefstuk in kruidige boter

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 hertenbiefstuk
3 tenen knoflook
1 etlp rozemarijn (vers)
1 etlp tijm (vers)
20 gram boter
1 etlp olijfolie
1 etlp zeezout
peper

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Hertenbiefstuk in kruidige boter

Winters Wild met een Hertenbiefstuk

Ingredients

Directions

Share

BITK Recept Hertenbiefstuk in een kruidige boter

Normaal gesproken doen we traditie getrouw met kerstavond allemaal hapjes, dit jaar met de kleine besloten we het maar even anders te doen en sinds ik nog bij de online slager Spoelder vlees mocht bestellen voor een review besloten we hertenbiefstuk in kruidige boter te maken met gegrilde groenten en aardappel gratin. De hertenbiefstuk was heerlijk mals, zo mals zelfs dat je amper hoefde te kauwen. Om de steak een lekkere smaak te geven besloot ik een rub te maken van rozemarijn, knoflook en tijm. Smaken die erg goed bij wild werken. Even bakken in het pannetje en serveren met een lekkere rodewijnsaus. De saus hadden we gewoon in de winkel gekocht, maar ik vond hem zo lekker dat ik zeker wil experimenteren met het maken van een eigen rodewijn saus. Mocht je een lekker hertenbiefstukje willen kopen of ander wild, dan raad ik de online slager Spoeder zeker aan (lees hier mijn review over Spoelder).

Steps

1
Done

Leg de hertenbiefstuk minimaal één uur van te voren uit de koelkast om op kamer temperatuur te komen.

2
Done

Hak de knoflook, rozemarijn en tijm klein en meng het met de fijn gemalen zeezout. Je kunt hiervoor een vijzel gebruiken.

Smeer de biefstuk in met het kruiden mengsel aan beide zeiden.

Kruid de biefstuk nog met wat peper.

3
Done

Verhit de boter en olie in een koekenpan.

Bak de hertenbiefstuk in de pan ongeveer 3-4 minuten aan elke zeiden voor een medium rode biefstuk.

Haal de biefstuk uit de pan en verpak het in aluminium folie. Laat ze 5 minuten rusten voor je ze serveert.

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

previous
Chocolade Chip Pecan Cakes
next
5 Spice Eenden Wraps
previous
Chocolade Chip Pecan Cakes
next
5 Spice Eenden Wraps

Add Your Comment