Ingredients
-
2 hertenbiefstuk
-
3 tenen knoflook
-
1 etlp rozemarijn (vers)
-
1 etlp tijm (vers)
-
20 gram boter
-
1 etlp olijfolie
-
1 etlp zeezout
-
peper
Directions
Normaal gesproken doen we traditie getrouw met kerstavond allemaal hapjes, dit jaar met de kleine besloten we het maar even anders te doen en sinds ik nog bij de online slager Spoelder vlees mocht bestellen voor een review besloten we hertenbiefstuk in kruidige boter te maken met gegrilde groenten en aardappel gratin. De hertenbiefstuk was heerlijk mals, zo mals zelfs dat je amper hoefde te kauwen. Om de steak een lekkere smaak te geven besloot ik een rub te maken van rozemarijn, knoflook en tijm. Smaken die erg goed bij wild werken. Even bakken in het pannetje en serveren met een lekkere rodewijnsaus. De saus hadden we gewoon in de winkel gekocht, maar ik vond hem zo lekker dat ik zeker wil experimenteren met het maken van een eigen rodewijn saus. Mocht je een lekker hertenbiefstukje willen kopen of ander wild, dan raad ik de online slager Spoeder zeker aan (lees hier mijn review over Spoelder).
Steps
1
Done
|
Leg de hertenbiefstuk minimaal één uur van te voren uit de koelkast om op kamer temperatuur te komen. |
2
Done
|
Hak de knoflook, rozemarijn en tijm klein en meng het met de fijn gemalen zeezout. Je kunt hiervoor een vijzel gebruiken. Smeer de biefstuk in met het kruiden mengsel aan beide zeiden. Kruid de biefstuk nog met wat peper. |
3
Done
|
Verhit de boter en olie in een koekenpan. Bak de hertenbiefstuk in de pan ongeveer 3-4 minuten aan elke zeiden voor een medium rode biefstuk. Haal de biefstuk uit de pan en verpak het in aluminium folie. Laat ze 5 minuten rusten voor je ze serveert. |