Hotspot: The Ginger Pig
De plaats die mij misschien wel het meest is bijgebleven van onze roadtrip in Australië is de reisplek voor de vele backpackers in Australië. Ik heb het dan over Byron Bay. Een stad waar een echte Hippie en Feel Good Vibe hangt. Alles wat ik verwachte van een Australische kustplaats: Volkswagen busjes, surfers, vriendelijke en relaxte mensen en natuurlijk heerlijk weer. Een top locatie om te verkennen (strand, winkeltjes en meest oostelijke punt van Australië) en een lunch stop te maken. Op Johnson Street in Byron Bay richting het strand zijn er tal van verschillende soorten restaurantjes, café’s en bars te vinden waar je terecht kunt voor een drankje, snack of maaltijd. Ons sprak The Ginger Pig erg aan vanwege de ligging en de uitstraling.
Gelegen op de hoek van Johnson Street en Marvell Street heeft the Ginger Pig een leuk houten terras aan het restaurant. Omdat het op een hoek zit aan een druk verkeerspunt kun je vanaf hier even goed de stad en zijn mensen observeren. Gelukkig voor ons is de menu kaart van the Ginger Pig ook iets om naar huis te schrijven.
Niet een menu met alleen hamburgers, steaksandwiches en friet, zoals je mogelijk kunt verwachten in een backpackers stad. Maar echte lekkere maaltijden waar over na is gedacht: baked polenta with garlic mushrooms, wilted spinach, garlic tomato and salsa verde / beetroot salad with pumpkin, goats’ cheese, toasted seeds and fennel / charred Moroccan spiced chicken with a green olive fattoush salad. Ga zo nog maar even door. Combinaties van ingredienten waar je van gaat kwijlen. En dan maar kiezen wat te nemen.
Ik ging voor de lamb kofta burger with roasted red capsicum, kefalograveria cheese, fig compote and spicy wedges. Op de menu kaart zag ik ook tachiki staan wat ik er nog eens bij had gevraagd. Ik kreeg een prachtig bord met mijn home made lamb kofta burger. Het was heerlijk. De combinatie met de kaas en de heerlijke vijgen compot. Mijn lunch kon niet beter.
Marcel ging voor een wat mannelijker lunch, maar tegelijk ook erg Australisch, namelijk de Tyagarah rib-eye steak sandwich with tomato relish and sourdough. In middels hadden we in Newcastle al eens een steaksandwich gehad, maar toch was deze anders. Natuurlijk zater hier ook weer bietjes bij, zoals dat hoort, maar dat maakten het niet minder lekker. Bij de steaksandwich werden ook frietjes geserveerd.
BITK Hotspot in Byron Bay…
Byron Bay is toch wel mijn favoriete stop van Australische roadtrip. De sfeer, de mensen, surfers, volkswagenbussen en een beetje hippie allemaal. Helemaal mijn ding. Om het helemaal perfect te maken hebben we ook nog eens heerlijk geluncht bij The Ginger Pig. Tijdens een roadtrip of als je aan het backpacken ben kan je veel standaard maaltijden tegen komen, maar bij The Ginger Pig hebben ze over hun menu kaart na gedacht voor een betaalbare prijs. Heerlijke gerechten en daarbij ook nog eens vers gemaakt. Wat wil een mens nog meer!
The Ginger Pig
Locatie: 85 Johnson Street, Byron Bay
Openingstijden:
Ma – Zo: 8:00 – 24:00
Tel: 02-6685-7320
Website: GingerPigrestaurant.com.au