Hotspot: Leonard’s Bakery
Ga ik naar een nieuwe bestemming dan kan ik me vooral verheugen op het eten en nieuwe hotspots ontdekken. Vooral bakkerijen. Ik hou nu eenmaal van bakken en ga daarom graag op zoek naar nieuwe voor mij nog onbekende lekkernij om te proeven. In Honolulu, Hawaii hoefde ik hiervoor niet lang te zoeken want op elke site en in elke reisgids stond vooral breng een bezoek aan Leonard’s Bakery!
Leonard’s Bakery is een bakkerij net buiten het centrum van Honolulu, boven Waikiki Beach. Met de auto is de bakkerij binnen vijf minuten te bereiken en lopend ongeveer een half uur vanaf Waikiki Beach. Maar waarom moet je perse naar deze bakkerij? Leonard’s Bakery bestaat al sinds 1952 en staat sinds 1962 bekend als ‘The Home of Malasadas’.
Malasada?
Een Malasada is een soort Portugese donut zonder gat in het midden. Het deeg wordt gefrituurd tot het een goud bruine kleur heeft en krijg een laagje suiker omheen. Dankzij deze zoetige lekkernij staat Leonard’s Bakery bekend als de originele Hawaiiaanse malasada bakerij en staat er sinds 1962 dagelijks een lange rij van klanten om de malasada’s te kopen. De malasadas worden voor elke bestelling vers gemaakt, hierdoor zijn de malasadas vers en nog lekker warm als je ze koopt.
Wij hadden geen idee wat te verwachten van een malasada toen wij bestelden en dus besloten wij zes originele Malasadas en zes Malasadas puffs (gevulde Malasada) te bestellen. Naast de Malasadas verkoopt Leonard’s Bakery ook andere lekkernij zoals koekjes (chocolate chip, brownies), cakes (diverse cupcakes), taarten (pumpkin, banana creme) en andere Amerikaanse gebakjes (bread pudding, scones).
Wij kregen onze twaalf malasadas in een prachtige roze Leonard’s Bakery doos. De verpakking is typisch Amerikaans, maar ik vindt het wel wat hebben. Vol verwachting opende wij de doos en onze eerste reactie: OLIEBOLLEN! De malasadas hebben heel veel weg van oliebollen en de puffs vanwege de vulling hebben veel weg van berlinerbollen. Zowel de grote, textuur als smaak komen met deze twee in Nederland bekende lekkernijen overeen. De malasadas worden vers gemaakt als je ze koopt, waardoor ze nog warm zijn en extra lekker. De malasadas puffs zijn wat vernieuwender omdat je verschillende smaken van kunt bestellen.
BITK Hotspot in Honolulu, Hawaii…
Leonard’s Bakery is Home of Malasadas, geïntrigeerd door deze titel probeerde wij de malasadas die veel overeenkomsten had met onze oliebol. Toch maakt deze lekkernij een bezoekje aan Leonard’s Bakery de moeite waard. Daarnaast heeft Leonard’s Bakery nog veel meer in zijn vitrine’s liggen waar je diverse Amerikaanse lekkernijen tussen kunt vinden. De bakkerij ligt net buiten het centrum, maar is vooral met de auto erg goed te bereiken.
Leonard’s Bakery
Locatie: 933 Kapahulu Avenue, Honolulu, HI 96816
Openingstijden:
Zo tm Do : 05:30 – 22:00
Vr – Za : 05:30 – 23:00
Tel: +1 808 737 55 91
E-mail: bakery@leonardshawaii.com
Website: LeonardsHawaii.com
One Comment Hide Comments
Comments are closed.
[…] meteen te ontsnappen aan het toeristische Waikiki. Aller eerst gingen we naar het hoog genoteerde Leonards Bakery. De bakkerij van Oahu bekend om zijn Masala’s. Masala’s zijn portugeese gebakjes en […]