Hotspot: The Purple Pig
Als er een restaurant in Chicago is wat ik absoluut zou aanraden is het wel The Purple Pig. In 2010 werd The Purple Pig door Bon Appétit als één van de top 10 restauranten in Amerika verkozen. Drie jaar later is deze waardering nog steeds te merken door de lange wachttijden om een tafeltje bemachtigen is dit restaurant. Wat maakt een diner bij de The Purple Pig meer dan waard? Het concept, goed eten, locatie en vooral ook de sfeer. Dat ze in Chicago verstand hebben van lekker en goed eten daar is The Purple Pig het bewijs van.
In drukke winkelstraat van Chicago ‘Magnificent Mile‘ ligt The Purple Pig verstopt. Verstopt zeg ik omdat je zo langs de hekken van het restaurant zou kunnen lopen (zoals wij dat deden). Het restaurant heeft een hek aan Magnificent Mile maar het restaurant zelf is gelegen in het zijstraatje, wat de mogelijkheid bied dat het restaurant ook een klein terras heeft waar je kunt dineren en meer dan genoeg ruimte om te wachten op een tafeltje.
Kom je voor 1800 dan wacht je minimaal 30-45 minuten, kom je daarna dan kun je zeker rekenen op ander half uur wachttijd. Tijdens het wachten heb je de mogelijkheid wel vast een drankje te bestellen van de uitgebreide dranken kaart met een groot aanbod van wijn en internationaal bier.
Het Concept
The Purple Pig is een Europeaans/Mediterraans geïnspireerde restaurant waar het concept ‘shared-dining’ centraal staat. In het Amerika is het gebruikelijk om gerechten te delen, iets wat mij persoonlijk erg aanspreekt. Je kunt samen besluiten wat je wilt proberen en dan lekker van de borden prikken en zo van alles proberen. Bij The Purple Pig is juist dat de bedoeling: ‘samen genieten van eten en drinken’.
Op de menu kaar staat een uitgebreid assortiment aan gerechten om uit te kiezen van antipasti, kaasplankjes, salades, gefrituurd en gegrild. De gerechten die het meeste uitspringen zijn uiteraard de varkens gerechten. Denk bijvoorbeeld aan varkens oor, beenmerg of varkens pens.
Met een naam als The Purple Pig moesten we wel iets met varkensvlees bestellen. Wij besloten te gaan voor de Pork Blade Steak with Nduja and Honey. Geserveerd leek het gerecht vooral op een gigantische karbonade. Ik ben dol op varkens karbonade, heerlijk bij Hollandse stamppot. De pork blade steak was echter alles behalve een simpele karbonade. De marinade en malsheid van het vlees maakte meteen dat duidelijk dat ze bij The Purple Pig weten hoe ze om moeten gaan met varkensvlees. Het gerecht wordt met een kleine salade geserveerd.
Het recept van Pork Blade Steak with Nduja & Honey is op Bon Appétit te vinden. [half] [/half] [halflast][/halflast] Het andere gerecht wat we bestelden was de Chicken Thigh Kebabs with Fried Smashed Potatoes and Tzatziki, dit vanwege mijn nieuwschierigheid naar fried smashed potatoes. Gelukkig weten ze net zo goed kip als varkensvlees opsmaak te brengen. De chicken thighs waren heerlijk en vooral de combinatie met tzatziki is top. Uiteindelijk bleken de ‘Fried Smashed Potatoes’ het minste van het gerecht. Krokant van buiten en zacht, romig van binnen, interessant om zeker een keer te proberen. Gelukkig was het een side bij dit heerlijke gerecht.
BITK HOTSPOT IN CHICAGO….
Wil je de lekkerste karbonade in leven eten? Op zoek naar een restaurant wat durft met gerechten als beenmerg of varkens pens? Of wil je gewoon echt lekker eten in Chicago? Ga dan absoluut naar The Purple Pig! Het concept ‘shared dining’, de sfeer en vooral de heerlijke gerechten. Maakt dit mijn NUMMER 1 hotspot in Chicago! Door de porties die bedoelt zijn kun je van alles bestellen om te delen en doe dit dan ook zeker, want ze hebben zoveel lekkers.
TIP! The Purple Pig is een populaire hotspot en daardoor moet je mogelijk een tijdje wachten voor een tafel. Is het 2 uur wachten waard? Ja zeker! Maar je kunt natuurlijk ook altijd reserveren
The Purple Pig
Locatie: 500 North Michigan Ave, Chicago IL 60611
Openingstijden:
Zo tm Do: 11.30 – 00.00
Vr – Za: 11.30 – 02.00
Telefoon: +1 312 464 1744 (reserveren is mogelijk)
Website: ThePurplePigChicago.com
One Comment Hide Comments
Comments are closed.
[…] Avonds hebben wij gegeten bij The Purple Pig, mijn nummer één hotspot in Chicago. Het menu is bijzonder, maar heeft voor de minder […]