Hotspot: Lou Malnati’s
Ben je in Chicago op vakantie dan kun (‘foodie’ of niet) deze stad niet verlaten zonder in ieder geval het gerecht van Chicago te eten: een Deep Dish Pizza. Het was mijn eerste keer in Chicago en na wat research en rond vragen kreeg ik de tip om dit typische gerecht uit Chicago te gaan eten bij Lou Malnati’s Pizzaria. Lou Malnati’s Pizzaria heeft diverse vestigingen in en rondom Chicago. Wij zijn naar het South Loop restaurant gegaan wat het dichtste in het centrum van Chicago. Lou Malnati’s staat bekend om zijn Chicago Style Deep Dish Pizza en daarom moet je voor dit geliefde gerecht in dit restaurant enige tijd wachten voor een tafeltje. Is dat het waard? Ik vind van wel!
Deep Dish Pizza
Een deep dish pizza is zoals de naam al doet vermoeden een pizza gemaakt in een diepe pan. De pizza heeft een hoge dunne korst, wat de pizza veel dikker maakt dan een normale ‘standaard’ Italiaanse pizza. Hierdoor lijkt de pizza meer op een taart of een quiche. Wat de Deep Dish Pizza ook nog eens anders maakt is dat de toppings van de pizza, vanwege de manier dat de pizza gebakken wordt in de pan, in omgekeerde volgorde in de pizza worden belegd. De onderste laag is over het algemeen de kaas en de laatste laag toppings is de tomaten saus.
Bij Lou Malnati’s Pizzaria – Chicago South Loop hebben wij een ongeveer een half uur wachten tot wij een tafel kregen. Je krijgt voor het wachten alvast een menu mee zodat je kunt kijken wat je zou willen bestellen. Het maken van een Deep Dish Pizza duurt ongeveer dertig minuten, om die reden wordt de mogelijkheid aangeboden terwijl je wacht te kijken naar het menu en als je wilt ook alvast je bestelling te plaatsen. Als je eenmaal een tafel krijgt, hoef je vervolgens dan niet nog een half uur voor een pizza te wachten.
Als voorgerecht namen wij ‘Mozzarella Sticks’. Mozzarella Sticks zijn gepaneerde mozzarella repen die gefrituurd zijn. Je hebt dan een krokante gefrituurde buitenkant, een heerlijke gesmolten mozzarella aan de binnenkant. De mozzarella sticks worden vaak geserveerd tomaten saus om de sticks in te dippen. Ik ben dol op mozzarella sticks en als ik ze daarom op een menu zie staan bestel ik ze maar wat graag.
Voor het hoofdgerecht was er natuurlijk maar een gerecht waar we voor kwamen bij Lou Malnati’s en wel de Deep Dish Pizza. In Nederland bestellen de meeste mensen als zij bij een pizzaria gaan eten een pizza per persoon. In de Verenigde Staten is het echter gebruikelijker om een pizza met elkaar te delen. In vergelijking met Europeaanse porties zijn die in Amerika dan ook groter en daarom is het helemaal geen gek idee om je hoofdgerecht te delen. Wat wij besloten te doen met onze Deep Dish Pizza.
Bij Lou Malnati’s zijn de Deep Dish Pizza’s in verschillende maten te bestellen. De pizza’s staan in inces (“) aangegeven, met daar achter voor hoeveel personen de pizza geschikt moet zijn:
6″ Individual (serves 1)
9″ Small (serves 2)
12″ Medium (serves 3)
14″ Large (serves 4)
Wij besloten een 9” inch (small) Malnati Chicago Classic™ Deep Dish Pizza te bestellen. De authentieke Chicago Style Pizza: een Deep Dish Pizza met ‘sausage’, extra kaas en tomaten saus.
Aan tafel wordt de pizza in de pan geserveerd en vervolgens aangesneden door de bediening. Ben je met een groep mensen dan wordt er zelfs een tafeltje bij gezet voor de pizza zodat hij niet op tafel in de weg staat. In eerste instantie lijkt de 9″ pizza te weinig voor twee personen. Echer door de dikte en vulling is de Deep Dish Pizza erg vullend. Dit maak een 9″ voldoende om met zijn tweeën te delen, vooral als je nog wat voorgerechtjes wilt proberen en natuurlijk ook een dessert. Helaas is het geen dessert meer voor ons geworden, wij hadden nog al last van een jetlag en daarom was ons eetpatroon nog niet up-to-date.
Mochten je ogen toch groter zijn dan je maag? Vraag dan gewoon een ‘doggy-bag’. Je kunt de overgebleven pizza dan gewoon mee nemen voor een midnight snack of eten als ontbijt.
BITK HOTSPOT IN CHICAGO…
Eerste keer Chicago? Een Deep Dish Pizza mag niet ontbreken aan je bezoek en Lou Malnati’s is de perfecte plek om deze voor het eerst te eten. Lou Malnati’s Pizzaria – Chicago South Loop is een familie restaurant, waar een gezellige sfeer hangt. Het personeel is vriendelijk en er hangt geen gehaaste sfeer, ook al staat er een rij van mensen te wachten die maar wat graag jouw tafel zou willen bemachtigen om ook te genieten van Lou Malnati’s Deep Dish Pizza! Door de slimme aanpak van je tijdens het wachten al een te kunnen laten bestellen hoef je als je eenmaal een tafel hebt niet lang meer te wachten.
Lou Malnati’s – Chicago South Loop
Locatie: 805 S State Street, Chicago IL 60605
Openingstijden:
Zo tm Do: 11.00 – 23.00
Vr – Za: 11.00 – 0.00
Telefoon: (+1) 312 786 1000
Website: LouMalnatis.com
One Comment Hide Comments
Comments are closed.
[…] is een typisch gerecht uit Chicago en voor de beste Chicago Style Deep Dish Pizza moet je gaan naar Lou Malnati’s Pizzaria. De volgende dag besloten we onze dag te beginnen met een stevig ontbijt bij Wildberry Pancakes and […]