Ingredients
-
2 stengels selderij
-
150 gram fusilli pasta
-
350 gram kipfilet
-
200 gram magere spekreepjes
-
1/2 zakje salade mix tuinkruiden
-
3 etlp mayonaise
-
2 etlp honing mosterd dressing
-
150 gram bladspinazie
-
150 gram cherry tomaten
-
50 gram cheddar (geraspt)
-
1 tlp olijfolie
-
1 etlp ongezouten boter
-
zout en peper
Directions
Hitte Golf in Nederland, dat zal je me ook niet vaak horen zeggen! Na een hele dag in een warm kantoor gezeten te hebben moet je aan het einde van de dag maar eens gaan bedenken wat je wilt gaat eten. Een luxe probleem, maar een probleem met dit weer. Geen zin in warm eten of om uren in de keuken te staan boven een warm fornuis.
Conclusie een heerlijke koude pasta salade maken. Uiteindelijk wel wat bij het fornuis gestaan maar het resultaat was meer dan de moeite waar: Honing-Mosterd Kip Pasta Salade.
Steps
1
Done
|
Zet een pan met water op het fornuis en breng dit aan de kook. Snij de selderij in kleine boogjes. Zodra de pasta klaar is, giet deze met de selderij af en spoel af met koud water. |
2
Done
|
Verhit 1 tlp olijfolie in een grillpan. Snij de kip in reepjes. Zodra de grillpan heet genoeg is, gril de kip in de pan tot ze goudbruin en gaar zijn. Haal de kip uit de pan en leg ze op een bord met keukenpapier om wat af te koelen. |
3
Done
|
In een koekenpan bak de spekjes krokant. Als ze klaar zijn leg ze op een bord met keukenpapier om wat vet uit te lekken. |
4
Done
|
Dressing... In een kom meng de salade mix, mayonaise en honing mosterd dressing samen. Indien nodig voeg wat zout en peper toe. |
5
Done
|
Halveer de cherry tomaten en meng deze samen met de pasta, selderij, kip en bladspinazie. Verdeel de salade over de borden en schenk wat dressing eroverheen. Maak het af met wat geraspte cheddar en de spekblokjes. |